Головна » 2015 » Травень » 14

   На кінець 2014 року на Волині діяли 17 музеїв, де зберігалося понад 239 тис. експонатів основного фонду.  Протягом минулого року в музеях експонувалось майже 41 тис. предметів основного фонду, з якими ознайомились 214 тис. осіб. Більше половини відвідувачів – це учні, слухачі та студенти. Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

   З метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги до трагічних подій в історії України завідувач Музею жертв тоталітарних режимів Ніна Патрай організувала зустріч учнів та студентів із колишніми політв’язнями.

   В рамках заходів, приурочених Дням пам’яті та примирення і Перемоги, у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося засідання „круглого столу” „1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

   20 травня Волинський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України та ін. проводять в смт. Стара Вижівка та с. Сереховичі 53 Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Сереховичі та Старовижівщина у світовій та українській історії”, присвячену 24-ій річниці Незалежності України.

   14 травня у Волинському краєзнавчому музеї, в рамках святкування Міжнародного дня музеїв, відбувся показ колекцій одягу «Волинська мода: традиції і сучасність».

   15 травня, з нагоди Міжнародного дня музеїв, Волинський краєзнавчий музей спільно з кафедрою документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки проводять П’ятий круглий стіл на тему „Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика”.