Головна » 2015 » Травень » 17

   На передодні Міжнародного дня музеїв у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Волинське Полісся» (за матеріалами етнографічних експедицій), організованої відділом етнографії обласного краєзнавчого музею та Музеєм етнографії Волині та Полісся Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

   Відвідувачі Торчинського народного історичного музею ім. Г.О.Гуртового мають можливість отримати інформацію про них, оглянувши виставку «Музейні скарби Волині», яку підготували його працівники до Міжнародного дня музеїв.

   У Києві відбулося відкриття меморіальної дошки на честь відомого українського історика, архівіста, літературознавця, шевченкознавця, дослідника української літературної та громадсько-політичної думки середини ХIХ – початку ХХ століття, дійсного члена Української вільної академії наук у США, засновника і керівника музею-архіву ім. Д. Антоновича УВАН у США Володимира Варлаамовича Міяковського (1888, Ковель – 1972, Нью-Йорк).

   На Волині таки зруйнували пам’ятку історії – будинок, в якому народилася відома акторка театру і кіно Наталя Ужвій. Про його руйнування раніше з болем повідомляв директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк. Нині старий дерев’яний будиночок є лише на фотографіях, – про це вже повідомив телеканал ICTV.