Головна » 2015 » Травень » 07

   7 травня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся захід, присвячений Дню пам’яті та примирення та 70-ій річниці Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні «Символи пам’яті». Метою заходу було вшанування пам’яті усіх загиблих українців у Другій світовій війні.

   У ці дні жителі старовинного міста Любомль стали свідками ще однієї втрати – знищення пам’ятки історії – будинку, де народилась відома акторка театру і кіно Наталія Ужвій. Цей випадок є ганебним прикладом бездіяльності місцевої влади, що не шанує свою ж історію і своїх відомих земляків, – повідомляє директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк.

   7 травня, з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 70-ої річниці перемоги над нацизмом, в Рожищенському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Порозуміння заради майбутнього України!».

   У Музеї волинської ікони біля Холмської Чудотворної ікони Богородиці відбулася проща за мир в Україні священиків і вірних Луцького Екзархату Української греко-католицької церкви.