Головна » 2014 » November » 3 » У Ковельському музеї – виставка ляльок-мотанок (ВІДЕО).
17:43
У Ковельському музеї – виставка ляльок-мотанок (ВІДЕО).
У Ковельському музеї – виставка ляльок-мотанок (ВІДЕО).

   Волинь — справжня колиска майстрів народної творчості та фольклору. У населених пунктах області і до сьогодні плекають мистецтво вишивки, займаються ткацтвом та іншими видами ремесел, притаманних українцям з давніх-давен. Людмила Козачук з села Смідин Старовижівського району з дитинства виготовляє ляльки-мотанки. Віднедавна сільська майстриня створює й самобутні картини-аплікації, в яких зображує традиції та побут наших предків. Свої роботи Людмила Козачук представила на виставці у Ковелі, а допомогли їй у цьому чоловік та доньки, які теж мають неабиякі творчі здібності.

   Пані Людмила – особистість багатогранна. Чудово малює і пише вірші. Однак, головне її творче захоплення – ляльки-мотанки. Їх Людмила Козачук виготовляє з дитинства, відколи навчилася тримати в руках ножиці.

   Роботи майстрині – не просто іграшки. Для неї лялька – це втілення добра. Оберіг людської душі й долі. Символ жіночої мудрості.

   В кожну з таких персонажів майстриня вкладає частинку своєї душі. Віднедавна Людмила Козачук створює самобутні картини-аплікації, в яких зображує традиції та побут наших предків.

   Оглянути виставку творчих робіт родини Козачуків у Ковелі можна у виставковому залі міського історичного музею в приміщенні по вулиці Незалежності, 89.

Джерело: Телевізійний Центр Ковель

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 1097 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]