Головна » Ковельський історичний музей

Колекція Ковельського історичного музею нещодавно поповнилися новими експонатами. Свої родинні реліквії, зібрані з любов’ю до української минувшини, передала у музей ковельчанка Ірина Оніщук.

У Ковельському історичному музеї експонується виставка творчих робіт «Солом’яне мереживо» Людмили Каменчук, народного майстра України, члена Національної спілки майстрів України.

Ковельський історичний музей поповнив свою колекцію експонатів новими надходженнями. Друковані видання часів Російської імперії до музею передав Олександр Закревський.

Фондова колекція Ковельського історичного музею, присвячена пам’яті героїв АТО, знову поповнилася новими надходженнями. Особисті речі, документи, грамоти, нагороди командира мінометної батареї Андрія Задорожнього, який загинув на Донбасі, передала на зберігання до музею його дружина.

Ковельський історичний музей придбав цікаві речі: секретер та два свічники. Італійські предмети інтер’єру датуються серединою XX ст.

Вже стало гарною традицією, що до Дня художника, який святкуємо другої неділі жовтня, ковельські майстри готують колективну виставку своїх творчих робіт. Не дивлячись на корективи, які внесла в наше життя пандемія, цей рік не став винятком. Цікава, багата та колоритна експозиція діє у виставковій залі Ковельського історичного музею.

7 жовтня до Ковельського історичного музею завітав з подарунком місцевий житель Володимир Гінайло. Він приніс глиняну люльку розмірами 1,5х5 см «східного типу» козацького періоду, знайдену у Ковелі.

Днями Ковельському історичному музею були передані особисті речі ковельчанина Олександра Петровича Ярмолюка, командира мінометного розрахунку 51-ої механізованої бригади, який загинув 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі під час обстрілу українських військових, що виходили з оточення так званим «зеленим коридором».

Святкова атмосфера нині панує у виставковій залі Ковельського історичного музею. Як світлицю, гарна господиня вбирає напередодні Великодня рушниками, так прикрасила галерею своїми вишивками талановита ковельська майстриня Ніна Габрилевич до 29-ї річниці Незалежності України.

До 29-ої річниці проголошення Незалежності України у Ковельському історичному музеї підготовлена тематична виставка «В Україні наша доля й воля».

Ковельський історичний музей має нові цікаві надходження – брилу граніту (мінерал) і фрагмент суглинку.

Ковельський історичний музей має нові надходження, передані координатором волонтерського центру «Волонтери Волині» Ігорем Пінісом.

У фондах Ковельського історичного музею є пам’ятна медаль «В пам’ять звільнення селян», яку передав координатор волотерського центру «Волонтери Волині» Ігор Пініс.

Серед експонатів Третього Рейху в колекції Ковельського історичного музею є кілька фарфорових тарілок.

Окремою групою експонатів Ковельського історичного музею, що спрямовані на презентацію локальної історії, є будівельна цегла, яка розглядається і як продукт місцевого виробництва, і як археологічна знахідка.

Після кількох місяців вимушеної перерви в роботі, виставкові зали Ковельського історичного музею знову відкрили свої двері для відвідувачів. Першою, після карантину, почала діяти яскрава, барвиста експозиція творчих робіт ковельської художниці Ольги Комісарик.

Після 4-х місяців карантину Ковельський історичний музей та його виставковий зал – галерея мистецтв, знову відкриті для відвідувачів.

Зроби свій внесок у збереження нашої минувшини! Ковельський історичний музей приймає експонати...

В експозиції Ковельського історичного музею є окремий розділ, присвячений подіям Другої світової війни. Серед представлених експонатів – фотокопії радянських інформаційних листівок до нацистських солдатів. Ця «інформаційна зброя» була надрукована у першій половині липня 1944 року після визволення Ковеля.

Сьогодні ми знайомимо зі ще одним цікавим експонатом Ковельського історичного музею. Цього разу ми оглянемо предмет з розділу палеонтології, а саме – ростр белемніта.

В експозиції Ковельського історичного музею представлені два «космічні» експонати. Це уламки метеоритів.

Ми продовжуємо знайомити з цікавими артефактами з фондів Ковельського історичного музею. Представляємо металеву підставку до керосинової лампи часів Австро-Угорщини.

В експозиції Ковельського історичного музею є розділ, що ілюструє трагічну сторінку в історії міста – розстріли політичних в’язнів у Ковельській в’язниці 23 червня 1941 року.

Серед експонатів, переданих у Ковельський історичний музей краєзнавцем Володимиром Потрапелюком, є кістяна проколка, знайдена на Волині.

Предмет сфрагістики – пломба Варшавського поштово-телеграфного відділення кінця XIX – початку XX століття з фондів Ковельського історичного музею.

Не так давно колекція Ковельського історичного музею поповнилась новими експонатами філобутоністичного типу. Серед отриманих предметів – мундирні ґудзики кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Тканеві маски – не лише засоби індивідуального захисту органів дихання, але і модні аксесуари 2020. Подаровані Ковельський історичному музею експонати є авторською роботою ковельчанки Тетяни Ведмедюк.

Щороку 18 травня Ковельський історичний музей безкоштовно відкриває свої двері для відвідувачів, аби відсвяткувати Міжнародний день музеїв. Цьогоріч через карантинні обмеження музей, на жаль, мусив тимчасово зачинитись. Це, однак, зовсім не означає, що музей припинив свою роботу.

Ковельський історичний музей поповнив свою колекцію новими надходженнями. Ґудзики, монети, інші експонати різних віків передав у музей краєзнавець, аспірант Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимир Потрапелюк.

У фондах Ковельського історичного музею зберігаються листи воєнних років, серед яких фронтові трикутники Богданчука Миколи Максимовича, родом із села Старі Кошари, рядового-сапера 89-го окремого саперного батальйону 175-ої стрілецької дивізії, яка брала участь у визвольних боях за Ковель.

Ковельський історичний музей представляє унікальний предмет своєї колекції – вишукане піаніно XIX ст. фабрики Августа Стробля. Цей музичний інструмент подарували музею мешканці міста Ковеля – Валентина і Михайло Дідковські.

Будівлю, де колись був РАЦС, відремонтують і переселять туди Ковельський історичний музей.

У Ковельському історичному музеї відкрилась персональна виставка олійного живопису місцевої художниці Оксани Онищенко.

Ковельчани можуть ознайомитись з новою виставкою патріотичних плакатів, що діє з у виставкових залах Ковельського історичного музею та має назву «Фактор свободи».

У Ковельському історичному музеї представлено виставку творчих робіт Сергія Юзепчука. Хлопець мешкає у с. Битень Ковельського району, навчається у 10-му класі і дуже любить малювати олівцем. Створив цілу серію графічних портретів своїх знайомих і односельців.

« 1 2 3 4 5 »