Головна » 2017 » November » 21 » У Ковельському історичному музеї діє виставка «Життя заради України»
16:43
У Ковельському історичному музеї діє виставка «Життя заради України»
У Ковельському історичному музеї діє виставка «Життя заради України»

До Дня Гідності та Свободи у Ковельському історичному музеї розгорнута експозиція «Життя заради України», доповнена новими експонатами. На ній висвітлюються події Революції Гідності та розповідається про участь наших земляків в антитерористичній операції.

У музейному залі в хронологічному порядку представлені події, які відбулися в Україні взимку 2013-2014 років, що розпочалися мирними мітингами, а завершилися масовими розстрілами протестувальників на Майдані.

Виставка розкриває причини протестів. Поетапно згадано усі важливі моменти революції Гідності. Пропонуються матеріали про загиблих Героїв, світлини з Євромайдану та Ковеля, мітингів студентів на Театральному майдані в Луцьку. Збереглися фото подій після першого побиття «Беркутом» студентів, Кривавого Дня Соборності, розстрілу снайперами людей на вулиці Інститутській, прощання з Героями та вшанування пам’яті загиблих.

У другому розділі експозиції йдеться про будні учасників антитерористичної операції. Тут відвідувачі можуть побачити особисті речі хлопців та інші військові артефакти.

 

Завершується виставка фотографіями Героїв, які віддали своє життя, відстоюючи цілісність і незалежність нашої держави.

Джерело: Ковельська міська рада

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 513 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]