Головна » 2021 » December » 9 » Нові надходження до колекції Ковельського музею
10:04
Нові надходження до колекції Ковельського музею
Нові надходження до колекції Ковельського музею

Колекція образотворчого мистецтва Ковельського історичного музею поповнилась новими експонатами.

Відомий український митець, член Національної спілки художників України, лауреат премії ім. Василя Стуса (2003), Національної премії України імені Тараса Шевченка (2008), Заслужений художник України Валерій Франчук подарував Ковельському історичному музею дві картини та каталог своїх робіт «Графіка. Живопис, Скульптура. 2018».

Твори живопису написані на деревоволокнистій плиті, розмірами 34*56,5 (см); 40,5*56 (см) олійними фарбами.

На картині «Спогад» зображений пейзаж, на передньому плані якого такі залюблені художником тополі у фіолетово-жовтих розливах кольорів. У лівому нижньому куті авторський підпис та рік написання картини «17» (2017). На звороті теж напис автора: «Валерій Франчук 1950 р.н. м. Київ. Спогад. 2017 р. (23.XII) к/о 34-57 14-X21 р. Історичному музею м. Ковель на добру пам’ять» і підпис.

Картина «Прохолода вереснева», написана у 2020-му році теж з авторським підписом і дарчим написом художника. На передньому плані зображені похилені дерева у багряно-фіолетовій кольоровій гамі. Робота наповнена якоюсь особливою енергетикою любові автора до природи рідного краю.

Валерій Франчук, самобутній у своєму таланті, небайдужий до долі України нині посідає належне місце в сузір’ї високої української інтелігенції, лишаючись скромним у житті. Важливим для митця є можливість робити добро і займатися творчістю: («Я не маю матеріального багатства, бо не вмію продавати і продаватись. Мені нічого кращого в світі не треба, як здоров’я і можливості працювати для людей, але як громадянин своєї держави я не можу вже зовсім осторонь стояти від суспільного життя. В. Франчук»).

Музей висловлює щиру вдячність художнику за подаровані твори мистецтва.

Мирослава Мороз,
головний зберігач фондів Ковельського історичного музею

Джерело: Ковельський історичний музей

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 1612 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]