Головна » 2021 » January » 25 » Історію українського війська представляє Ковельський музей
11:10
Історію українського війська представляє Ковельський музей
Історію українського війська представляє Ковельський музей

Споконвіку воїни української землі – це не просто люди зі зброєю в руках, а захисники з любов’ю в серці. Потрібно знайти в собі достатньо відваги, аби покинути домівку, батьків, дітей та бути готовим, захищаючи рідних та свою землю, віддати найдорожче – життя.

Змінювались віки, та героїзм нашого народу лише зростав. Образ воїна був достойно пошанований в українській культурі, а бойові традиції успадковувались наступними поколіннями. Саме про історію українського війська від часів Київської Русі і до сьогодення розповідає виставка інформаційних плакатів «Воїни. Історія українського війська», що приурочена до Дня Соборності України. Вона діє у виставковій залі Ковельського історичного музею.

Експозиція складається з 19 плакатів, що показують якими були однострої та зброя воїнів на теренах України в різні історичні епохи. Світлини доповнені інформацією про тип військових формувань, їх чисельність, озброєння, про мистецтво ведення бойових дій та визначні битви.

Представлена виставка розроблена Українським інститутом національної пам’яті в рамках однойменного проекту «Воїни. Історія українського війська». Мета виставки – ознайомити українців з історією військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення.

Виставку плакатів можна оглянути з 26 січня у виставковій залі Ковельського історичного музею (вул. Незалежності, 89) або на сайті Українського інституту національної пам’яті.

Василина Столярчук,
науковий співробітник Ковельського історичного музею

Джерело: Ковельський історичний музей

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 178 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]