Головна » 2020 » December » 11 » Ковельський музей поповнився колекцією італійських антикварних меблів
14:51
Ковельський музей поповнився колекцією італійських антикварних меблів
Ковельський музей поповнився колекцією італійських антикварних меблів

У Ковельському історичному музеї з’явилося поповнення у колекції. Серед нових надходжень – італійські предмети інтер’єру: антикварні диван та два крісла у стилі бароко кінця XIX – початку ХХ ст. Як розповіла Суспільному директорка музею Маргарита Матвійчук, меблі італійського походження потрапили у музей на замовлення.

«Нові предмети інтер’єру ми купили. Купили у підприємця, із яким ми співпрацюємо і який на наше замовлення привіз нам меблі. Ми попросили знайти меблі саме такого періоду (кінець XIX століття – ред.) і дизайну», – зазначила директорка історичного музею.

Зі слів очільниці закладу, колекцію поповнюють, аби виставити експонати у новому приміщенні. «Ми плануємо переходити в інше приміщенні на вулиці Бандери, 18, де буде новий музей. Хочемо там відвести велику площу під експонати декоративно-ужиткового мистецтва XIX століття», – розповіла директорка.

У музеї кажуть: каркаси меблів виготовлені з надійного та довговічного дуба, а предмети декоровані різьбою ручної роботи.

Наразі найдавнішим експонатом у колекції декоративно-ужиткового мистецтва музею є піаніно 1885 року із барельєфом піаніста Антона Рубінштейна з фабрики волинянина Августа Стробля.

Фото Маргарити Матвійчук

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 216 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]