Головна » 2021 » November » 9 » Нове надходження до колекції Ковельського музею
11:17
Нове надходження до колекції Ковельського музею
Нове надходження до колекції Ковельського музею

У колекції Ковельського історичного музею тепер є щотижневий ілюстрований літературно-мистецький журнал «Огонек», №22, 11 (24) червня 1917 року. Друкарня С.М.Проппера, Петроград, 8 аркушів. У музей його нещодавно передав місцевий житель.

Перший номер журналу «Огонек» вийшов у світ у 1899 році як додаток до газети «Біржові відомості», яку випускав в Петербурзі знаний видавець Станіслав Проппер, котрий приїхав з Австрії як кореспондент кількох іноземних видань. Містом ширилась оповідка, як йому вдалося розпочати свою справу. Замість штанів, за котрими Проппер пішов у Апраксин двір ( відомий торговельний центр), він придбав з аукціону патент на газету всього за 13 з половиною рублів.

Журнал «Огонек» був дешевий і дуже популярний, друкувався накладом у 120 тисяч примірників. З видавцем працювали найкращі фотографи, письменники і поети, репортери і фейлетоніст.

З 1918 по 1923 рр. випуск «Огонька» як і багатьох інших російських газет і журналів припинився. Станіслав Проппер виїхав до Німеччини. В останні роки життя він писав спогади, уривки з яких друкувалися в емігрантській періодиці. Окремим виданням мемуари С.М.Проппера вийшли німецькою мовою під назвою «Те, що не потрапило до друку».

Мирослава Мороз,
головний зберігач фондів Ковельського історичного музею

Джерело: Ковельський історичний музей

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 337 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]