Головна » 2014 » May » 15 » У Луцькому заповіднику відбудуться „Любартівські читання”.
14:54
У Луцькому заповіднику відбудуться „Любартівські читання”.
У Луцькому заповіднику відбудуться „Любартівські читання”.

   22-23 травня 2014 року в приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку відбудеться  Х ювілейна конференція «Любартівські читання», присвячена 585-й річниці з’їзду Європейських монархів у місті Луцьку.

   На конференції буде виголошено 34 наукові доповіді з історії, археології, архітектури Луцька та Волині. Серед учасників зібрання - провідні  науковці Києва, Львова, Острога, Кременця, Дубно та Луцька. До роботи в ювілейній  конференції залучено 19 кандидатів наук за різними напрямками та доктор наук. Видано збірник.

   В рамках заходу відбудеться відкриття спільної виставки Державного історико-культурного заповідника та Волинського краєзнавчого музею «Старожитності  Луцького замку», що базується на оригінальних речах литовської доби. Окрасою виставки стане амфора-корчага ХV ст. з розкопок князівського палацу у Луцькому замку, свідок з’їзду у Луцьку європейських монархів.

   Конференція відбудеться за сприяння управління культури Волинської облдержадміністрації, Луцької міської ради, Волинського краєзнавчого музею.

Джерело: Луцька міська рада

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 760 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]