Головна » 2014 » May » 21 » У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки перебуває копія фронтового штандарту (ВІДЕО).
15:12
У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки перебуває копія фронтового штандарту (ВІДЕО).
У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки перебуває копія фронтового штандарту (ВІДЕО).

   Волинь стала десятою областю на шляху копії штандарту Першого Українського фронту. Це – символ Всеукраїнської естафети пам’яті, присвяченої 70-ти річчю визволення держави від фашистських загарбників. У Луцьку ветерани війни і молодь зустрічали копію фронтового штандарту у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки, – повідомляє Волинська ОДТРК.

   До 16 липня в області перебуватиме копія штандарту Першого Українського фронту – символу Всеукраїнської естафети пам’яті “Слава визволителям України”. Її приурочили до 70-ї річниці визволення країни від фашистських окупантів. Ветерани Великої Вітчизняної війни та молодь взяли участь у церемонії передачі знамена на тимчасове зберігання Регіональному музею українського війська та військової техніки. Отримали його працівники і Книгу пам’яті зі спогадами фронтовиків та історичними довідками.  Йдеться про інформацію з дев’яти областей, де вже пройшла естафета “Слава визволителям України”. Цю ініціативу високо оцінив голова комітету ветеранів війни і військовослужбовців обласної організації ветеранів Олексій Ліхтарович. Мовляв, це – значима подія для тих, хто визволяв Україну і для молодого покоління, яке має пам’ятати – якою ціною рідну землю визволили від окупантів.

   Із Волині Всеукраїнська естафета пам’яті “Слава визволителям України” вирушить на Львівщину. Передача копії штандарту відбудеться поблизу села Журавники Горохівського району.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 920 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]