Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Музей жертв тоталітарних режимів відкриють у Луцьку орієнтовно 22–23 листопада.
18:59
Музей жертв тоталітарних режимів відкриють у Луцьку орієнтовно 22–23 листопада.
Музей жертв тоталітарних режимів відкриють у Луцьку орієнтовно 22–23 листопада.
Заради популяризації Музею жертв тоталітарних режимів, розташованому в обласному центрі Волині, депутати вирішили все ж влаштувати помпезне його відкриття. Про це говорили 31 жовтня під час засідання постійної депутатської комісії Волинської обласної ради з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації, – повідомляє Волинський Інформаційний Портал.



Депутат Олександр Пирожик нагадав, що у 2011 році сесія облради прийняла рішення про передачу Волинському технікуму Національного університету харчових технологій приміщень колишнього кіновідеомузичного підприємства. Однією із прописаних умов було створення Музею жертв тоталітарних режимів.
Обранець громади стверджує, що за два з половиною роки такого музею фактично не було створено. Хоча на це потрібно лише до ста тисяч гривень, тоді як вартість приміщень, які дісталися навчальному закладу, сягає мільйонів.
Директор технікуму Ігор Корчук на те відповів, що музей вже створений і функціонує. Для цього облаштували дві кімнати. У одній із них розміщена експозиція про інквізицію комуністичного режиму, у другій – про жертв розстрілу у Луцькій тюрмі.
За словами керівника навчального закладу, у музеї вже проводять екскурсії. Разом із тим продовжується збір інформації, експонатів, свідчень свідків.
Проте офіційного відкриття музею не було. «Ми не хотіли помпезного відкриття, зважаючи на тематику експозицій», – пояснив таку позицію Ігор Корчук.
Проте депутати облради зовсім іншої думки. Зокрема, Олександр Пирожик вважає, що все ж потрібно влаштувати відкриття музею хоча б для того, щоб про це написали засоби масової інформації. В результаті краяни знатимуть, що є такий музей.
«Це все має прозвучати в інформаційному просторі. І тоді б не розглядали цього питання на комісії», – додав Віталій Собко.
Тому зійшлися на тому, щоб влаштувати відкриття музею у рамках заходів із вшанування жертв Голодомору – орієнтовно 22–23 листопада.
Категорія: Музей жертв тоталітарних режимів | Переглядів: 554 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]