Головна » 2014 » Квітень » 28 » Студентів Волинського технікуму музейні працівники ознайомили з історією УПА.
13:50
Студентів Волинського технікуму музейні працівники ознайомили з історією УПА.
Студентів Волинського технікуму музейні працівники ознайомили з історією УПА.

   У Волинському технікумі НУХТ в рамках проведення тижня циклової комісії спеціальностей галузі знань «Сфера обслуговування» відбувся лекторій на тему «Історія УПА на Волині». Його для студентів відділення «Готельно-туристичного обслуговування» провів науковий працівник Волинського краєзнавчого музею Сергій Володимирович Лис.

   Науковець розповів про передумови появи УПА, її становлення і розвиток, детально пояснив структуру і організацію Української повстанської армії. Описав бойові дії УПА, а саме, героїчну боротьбу з німецькими окупантами, із польськими бандами, з червоними партизанами, а також із НКВС (МДБ, МВС).

   Лекція була не лише цікавою, але й пізнавальною, адже студенти ВТ НУХТ пересвідчились, що найголовніше завдання, яке висувала Українська повстанська армія – це виховання українського народу в дусі готовності самопожертви в ім'я незалежної держави, пробудження національної свідомості, гідності, нестримного прагнення до державної незалежності.

   Після закінчення лекторію, студенти переглянули виставку літератури, присвяченої діяльності УПА, яка знаходиться в Музеї жертв тоталітарних режимів.

   Завідувач музею Н. О. Патрай провела тематичну екскурсію на тему «Репресії на Волині» під час якої ще раз наголосила, що ОУН-УПА боролося і вело бойові дії заради створення Української Незалежної Соборної Держави. Саме тому мужність, героїзм і жертовність людей, які входили до лав Української повстанської армії заслуговує на визнання і повагу. А в світлі сучасних подій, ця тематика актуальна як ніколи, адже спонукає до єдності.

   Завдяки цим патріотичним заходам студенти Волинського технікуму дізналися, що УПА прагнула створити хороші умови життя народу, розбудити в ньому державотворчі почуття та спонукати його на службу розбудови державності, щоб українська нація зайняла належне місце серед інших держав і націй світу.

   Науковець С. В. Лис та викладачі відділення переконали студентів вивчати і пам’ятати історію свого народу, аби не допускати в сьогоденні помилок минулого.

Джерело: Волинський технікум НУХТ

Категорія: Музей жертв тоталітарних режимів | Переглядів: 451 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]