Головна » 2015 » December » 10 » «МУЗЕЙОН» провів свій перший захід!
13:30
«МУЗЕЙОН» провів свій перший захід!
«МУЗЕЙОН» провів свій перший захід!

   4 листопада 2015 року студенти-музейники на історичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки заснували студентське наукове товариство «Музейон». Його основна мета – об’єднати бажання і зусилля всіх зацікавлених у дослідженні найрізноманітніших аспектів музеології та музейної справи. Головою товариства було обрано студентку 2 курсу спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» Ольгу Анатоліївну Бобелу.

   За короткий час існування учасники «Музейону» провели два організаційні засідання та взяли активну участь в акціях Волинського краєзнавчого музею, зокрема, заходах із циклу «Музейні посиденьки» (9 та 18 листопада) та презентації відреставрованих музейних документів на пергаменті та папері (26 листопада).

   А 8 грудня 2015 року в стінах рідного історичного студенти-музейники провели свій перший інтерактивний, освітній та соціально-орієнтований захід на тему «Сороміцьке в традиційній культурі». Його організація була б не можливою без таких знавців народної культури, як Людмила Андріївна Мірошниченко-Гусак та Світлана Вікторівна Чибирак, які професійно та доступно розкрили усі аспекти «сороміцького» в народному житті українців.

   Перевдягання, сватання, наречені, обряд «Комори», шлюбні оголошення, захоплюючі репродукції та відео… − чого тільки не було на цьому заході. А після нього – не менш цікаве обговорення за горнятком запашного чаю з волинським печивом.

   У майбутніх планах товариства – зустрічі з реставраторами, археологами, художниками, круглі столи з музейними працівниками та багато-багато заходів та цікаві-цікаві теми!

Фаїна Рябчикова,

кандидат історичних наук, доцент кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки

Категорія: Музей історії Волинського національного університету імені Лесі Українки | Переглядів: 933 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]