Головна » 2020 » November » 20 » До Дня Гідності та Свободи
23:37
До Дня Гідності та Свободи
До Дня Гідності та Свободи

В історичному музеї смт Іваничі розгорнуто фотодокументальну тематичну експозицію «Події, що змінили долю України».

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи – свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Чимало жителів Іваничівщини, були учасниками цих буремних історичних подій. Перша частина експозиції присвячена подіям Помаранчевої революції. Тут експонуються світлини, які передали до музею жителі Іванич – учасники революції, прапор, особисті речі та агітаційні матеріали.

Друга частина розповідає про події Революції Гідності. 21 листопада 2013 року мирна акція у центрі Києва громадян України, здебільшого студентів, проти відмови керівництва країни від курсу на європейську інтеграцію закінчилася розгоном поліцією та побиттям учасників. Ця подія стала початком Революції Гідності. У лютому учасників революції почали розстрілювати снайпери, загиблих назвали Небесною сотнею. Серед них і наш земляк – Сергій Байдовський і волиняни, що загинули на Майдані.

Світлини в хронологічній послідовності відтворюють події, що відбувалися. Доповнюють експозицію матеріали преси, особисті речі, книги на тематику Майдану...

Події, що пережила Україна, стали початком кардинально нового етапу в новітній історії нашої країни. У друге за десятиліття народ України вийшов на Майдан і вдруге скинув режим. Країна повстала проти несправедливості за свободу! За гідність! За Україну!

Запрошуємо відвідувачів оглянути експозицію, а учасників цих подій поділитися своїми спогадами для поповнення матеріалів музею і збереження історії нашого краю.

Повідомляємо, що у зв’язку з карантинними обмеженнями музей приймає лише окремих відвідувачів з дотриманням санітарних норм.

Джерело: Історичний музей смт. Іваничі

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 227 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]