Головна » Іваничівський народний історичний музей

   Напередодні відзначення чергової річниці від дня народження Лесі Українки, у КЗ «Іваничівський історичний музей» відкрито тематичну фотодокументальну виставку «Леся Українка і Волинь», яка експонуватиметься до кінця місяця.

   Іваничівський історичний музей долучився до відзначення Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні.

   До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівники Іваничівського історичного музею та районного архіву підготували пересувну фотодокументальну виставку, яка експонується в читальному залі районної бібліотеки.

   Для вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості Іваничівський історичний музей провів історичну годину «За честь, за волю, за народ…», присвячену Дню Соборності України та 99-й річниці Дня пам’яті героїв Крут.

   Під такою назвою у Іваничівському історичному музеї відкрито виставку дитячих робіт, на якій представлено понад сто експонатів на новорічно-різдвяну тематику.

   Іваничівським історичним музеєм організовано пересувну виставку «Україна. Майдан. Хронологія протесту. Три роки по тому», на базі якої було проведено ряд заходів і яка експонуватиметься до кінця листопада в КЗ «Іваничівський БДЮТ».

   До Дня Гідності та Свободи в Іваничівському історичному музеї діє персональна фотовиставка Ніни Ліщук «Український Євромайдан: біль та надії».

   Іваничівський історичний музей підготував пересувну фотодокументальну виставку, яка експонувалася у районному Домі «Просвіта», де відбувалися урочистості до Дня захисника України.

   В Іваничівському історичному музеї відкрито виставку рушників під назвою «Стелися, доле, Україні рушниками!»

   В Іваничівському історичному музеї до відзначення Міжнародного дня музеїв відбудеться: День відкритих дверей. Засідання членів музейної ради. Відкриття персональної виставки картин Руслана Кашаюка «Я захищав свій світ»

   Напередодні Великодніх свят в Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку, на якій представлені колекція писанок з фондів музею, вітальних листівок, дитячих малюнків та графічних малюнків місцевої художниці Валентини Протопоп на пасхальну тематику.

   В Іваничівському історичному музеї відбулося відкриття виставки новорічно-різдвяних атрибутів і композицій. Організація таких виставок уже стала традицією і цьогоріч проводиться уже сьомий раз. Для огляду відвідувачів музею свої роботи представили учні загальноосвітніх шкіл району і гуртківці КЗ «Іваничівський будинок дитячої і юнацької творчості».

   У рамках заходів «Музей за межами» в Іваничівському Будинку дитячої і юнацької творчості працівниками Іваничівського історичного музею була проведена історична година «Пам’яті нашої вогонь незгасний».

   Працівники Іваничівського історичного музею до Дня Гідності і Свободи організували пересувну тематичну фотодокументальну виставку «Майдан. Україна. Шлях до свободи.», яка експонується у БДЮТ.

   28 травня у загальноосвітній школі І-ІІI ступеня с.Колона відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому на сході країни герою, випускнику школи – Сергієві Дармофалу, а в шкільному музеї організували експозицію особистих речей Героя.

   22 квітня у приміщенні загальноосвітньої школи імені Сергія Дармофала, що в селі Колона Іваничівського району, відбулось урочисте відкриття та освячення Музею-кімнати Героїв Небесної сотні та загиблих на Сході України.

   Напередодні світлого Христового Воскресіння Іваничівським історичним музеєм проведено ряд заходів – відкрито виставку, проведено для дітей майстер-клас з писанкарства.

   В Іваничівському історичному музеї діє виставка «Майдан. Україна. Шлях до свободи», відкрита до Дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

   Для пенсіонерів, які обслуговуються відділенням та відвідують центр „Розрада”,організували екскурсію в Іваничівський історичний музей. Директор музею Лариса Куль ознайомила відвідувачів з яскравою культурою Прибузького краю та виставкою Різдвяно-новорічної атрибутики.

   Відкриття виставки-конкурсу дитячих робіт «НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНІ ДИВА». Проект «Новорічна майстерня». Майстер-клас з виготовлення Новорічно-Різдвяних листівок для воїнів АТО. Такі заходи відбулися у переддень свята Миколая в Іваничівському історичному музеї, проведені спільно з відділом освіти Іваничівської райдержадміністрації.

   В Іваничівському історичному музеї 17 грудня відбулося відкриття виставки «ЗБЕРЕЖЕНЕ СОНЦЕ. Сімейні обереги родини Богачевських-Гречан».

   Війна на сході України забрала тисячі життів українських воїнів. За час проведення АТО не повернулося додому шестеро наших земляків – жителів Іваничівського району. Саме про них відкрито тематичну експозицію в Іваничівському історичному музеї під назвою «Пам’ятай про тих, хто все віддав для України».

   Нещодавно працівники гуманітарно-педагогічної академії імені Т.Шевченка міста Кременець з робочою поїздкою побували на Волині, зокрема, відвідали Іваничівський історичний музей.

   Серед багатьох подій, що трапилися на теренах Іваничівського району, ця заслуговує на особливу пам’ять. Бо йдеться про подвиг учителя, який власним тілом захистив життя двадцяти шести десятикласникам Іваничівської середньої школи №2.

   В Іваничівському історичному музеї була проведена година пам’яті до 5-ї річниці від дня смерті О.М. Бобака та презентація фотодокументальної виставки доробків краєзнавця.

   В Іваничівському історичному музеї напередодні свята Покрови та Дня українського козацтва відкрито виставку під назвою «Козацтво вкраїнське – звитяги святе джерело».

   В Іваничівському історичному музеї розгорнуто інформаційну тематичну виставку «Твої, Батьківщино, сини. Обов’язок. Подвиг. Трагедія» приурочену дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
   В Іваничівському історичному музеї 5 лютого відбулося засідання громадської ради музею під час якого обговорювалися перспективні плани роботи музею, а саме, збір матеріалів та більш глибоке висвітлення розділу експозиції «Жителі Іваничівщини – ліквідатори наслідків аварії ЧАЕС».
   Під такою назвою в Іваничівському історичному музеї 23 грудня відбулося відкриття районної виставки-конкурсу новорічно-різдвяної атрибутики організованої спільно відділом культури та відділом освіти. На виставці представлено понад 200 творчих робіт учнів з 26 загальноосвітніх шкіл району та Будинку дитячої і юнацької творчості за напрямками «Новорічна флористика» і «Український сувенір».
   Володимир-Волинське телебачення АТМ „Володимир” підготувало ряд передач із серії „Подорожуючи Україною”, зокрема, відзняті в Іваничівському районі за участі завідувача Іваничівського історичного музею Лариси Куль. Пропонуємо їх Вашій увазі.
   Під такою назвою в Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку, яка розкриває одну з найбільш трагічних сторінок  історії українського народу – Голодомор 1932–1933 років. 23 листопада спільно з дітьми та працівниками Будинку дитячої і юнацької творчості було проведено годину пам’яті «Минуле стукає в наші серця».
   9 листопада в Іваничівському районному домі „Просвіта” відбувся творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців району „В поколіннях я озвуся”, який проходив в рамках обласного фестивалю мистецтв „З Кобзарем у серці”, присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Супроводом мистецького дійства була цікава тематична виставка „Єднаймо душі словом Кобзаря”, організована працівниками районної бібліотеки, Іваничівського історичного музею, будинку дитячої творчості.
   В Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку «Задзвонив воскресний дзвін», проведені тематичні екскурсії з народознавства. Тут відбулося засідання любительського об’єднання «Намисто», що діє при районному Домі «Просвіта».
   29 квітня в Іваничівському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Тарас Шевченко – духовний символ України», яка організована в рамках культурно-мистецьких заходів першого етапу обласного фестивалю мистецтв «З Кобзарем у серці», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.
« 1 2 3 4 »