Головна » 2020 » July » 20 » Війні немає забуття
10:02
Війні немає забуття
Війні немає забуття

20 липня виповнюється 76-а річниця визволення селища Іваничі та населених пунктів Іваничівської ОТГ від нацистських загарбників.

В ході Львівсько-Сандомирської наступальної операції в період з 14 по 21 липня 1944 року тодішній Порицький район було звільнено від нацистів. Відповідно села Древині і Лугове були звільнені 18 липня. Села Долинка, Романівка, Іванівка, Менчичі, Соснина і Мишів звільнені 19 липня, Іваничі - 20 липня.

У визволенні брали участь війська 3-ї Армії 1-го Українського фронту, війська 8-го Гвардійського механізованого корпусу, 81-а, 106-а, 149-а, 181-а, 213-а стрілецькі дивізії. Свій внесок зробили і партизанські загони, що діяли на місцевій території.

У постійно діючій експозиції історичного музею смт. Іваничі є окремий розділ, присвячений подіям Другої Світової війни. Матеріали експозиції знайомлять з подіями, які відбувалися на території краю в той час. До огляду відвідувачів: спогади ветеранів і учасників війни, їх особисті речі, фронтові листи, нагороди, фотографії, альбоми, залишки зброї, що нагадують ті страшні роки лихоліття. Українці зробили надзвичайно вагомий внесок у перемогу над нацизмом, ставши однією з націй-переможниць. 83 жителів селища поповнили ряди армії та продовжили воювати.

Для більш детального ознайомлення з експозицією запрошують до музею після закінчення карантину.

Джерело: Історичний музей смт. Іваничі

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 307 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]