Головна » Іваничівський народний історичний музей

До Всесвітнього дня поезії в Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку «Літературна Іваничівщина», присвячену корифеям української поезії, а також майстрам поетичного слова Іваничівщини та Прибузького краю.

Іваничівський історичний музей долучився до всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті» ініційованої мистецькою агенцією «Територія А».

У КЗ «Соснинська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Сергія Байдовського» відбувся захід «Героїв Україна пам’ятає» та відкриття музею Сергія Байдовського.

Нові експонати поповнили експозицію Іваничівського історичного музею про бойові дії на Донбасі.

Відзначаючи пам’ятну дату, працівники Іваничівського історичного музею провели історичну годину «Коли стають до зброї діти – народ цей не перемогти!» для учнів та педагогів Луковичівської ЗОШ І-ІІ ст.

В Іваничівському історичному музеї діє тематична експозиція, що висвітлює історичні події періоду Української революції 1917 – 1921 років, та присвячена Дню Соборності України та 100-річчю від дня проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР.

Вже стало доброю традицією кожного року проводити в Іваничівському історичному музеї новорічно-різдвяні майстер-класи для відвідувачів спільно з працівниками будинку дитячої та юнацької творчості. Цей рік не став виключенням.

Напередодні новорічно-різдвяних свят в Іваничівському історичному музеї був проведений майстер-клас з виготовлення новорічних прикрас «Новорічна сніжинка». Учасниками заходу були працівники музею і «Іваничівський будинок дитячої та юнацької творчості».

У КЗ «Іваничівський історичний музей» відкрито новорічно-різдвяну виставку «Чарівний годинник», яка буде експонуватися до кінця січня 2019 року.

Під такою назвою в Іваничівському історичному музеї відкрито фотодокументальну виставку про події на Майдані, яка діятиме до кінця грудня.

У КЗ «Іваничівський історичний музей» до Дня захисника України відкрито тематичну виставку «Захисники України – гордість і душа держави, її надія та оберіг». На ній представлені фото та документальні матеріали, що висвітлюють історичні події на теренах нашого краю та участь місцевих жителів у боротьбі за Незалежність та європейське майбутнє України.

Напередодні Всесвітнього дня туризму в Іваничівському історичному музеї відбулося засідання членів громадської ради музею «Туристичними стежками України».

В Іваничівському історичному музеї проведений захід "Світу – мир!", присвячений Міжнародному дню миру.

12 вересня в Іваничівському районному історичному музеї відбулась зустріч «за круглим столом» керівників району з працівниками фізичної культури та спорту, молодими спортсменами та людьми, життя яких тісно пов’язане зі спортом, а також презентація фотодокументальної виставки «Іваничівщина спортивна».

6 липня у ніч на Івана Купала біля о. Татарка відбулося обрядове дійство «Ця чарівна купальська ніч», організаторами якого були працівники Іваничівського історичного музею. Для молоді були проведені різноманітні купальські обряди...

З нагоди відзначення Дня вишиванки у КЗ «Іваничівський історичний музей» відкрита етнографічна виставка сорочок з фондів музею «Магія сорочки-вишиванки».

З 4 травня у КЗ «Іваничівський історичний музей» діє тематична фотодокументальна виставка «Хай вічно горить вогонь пам’яті. 1939 – 1945» до Дня пам’яті та примирення.

Напередодні Великодніх свят в Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку «Великодні барви», на якій представлені колекція писанок з фондів музею, вітальних листівок, дитячих малюнків, графічних малюнків місцевої художниці Валентини Протопоп на пасхальну тематику

До Всесвітнього дня поезії в Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку, на якій представлені інформаційні матеріали та 35 книг, переважна більшість яких з автографами та дарчими підписами для музею, поетів Прибузького краю і тих, життя і творчість яких були пов’язані з Іваничівщиною.

Під такою назвою в Іваничівському історичному музеї діє фотодокументальна виставка приурочена подіям чотирирічної давності – Революції Гідності та Дню Героїв Небесної Сотні.

До Дня пам’яті Героїв Крут працівники Іваничівського історичного музею спільно з Іваничівським будинком дитячої та юнацької творчості провели для вихованців гуртків та педагогів закладу історичну годину «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ».

В Іваничівському історичному музеї в рамках новорічно-різдвяних заходів була організована зустріч, яка пройшла у формі творчих діалогів про давні традиції святкування Різдва на тему «Різдво мого дитинства».

У переддень Різдва Христового у Іваничівському історичному музеї працівники музею спільно з працівниками КЗ «Іваничівський БДЮТ» провели святковий майстер-клас з виготовлення різдвяного павука.

Напередодні новорічно-різдвяних свят у КЗ «Іваничівський історичний музей» було відкрито тематичну виставку під назвою «І прийдуть до тебе три празники в гості…», яка буде діяти впродовж січня.

В Іваничівському історичному музеї відбулось відкриття фотодокументальної виставки «Україна. Майдан. Шлях до свободи», присвяченої Дню Гідності та Свободи.

З нагоди Дня української писемності та мови в Іваничівському історичному музеї був проведений тематичний захід, учасниками якого стали учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія».

У КЗ «Іваничівський історичний музей» відкрито тематичну виставку до Дня захисника України, яка складається з окремих розділів: історія козацтва, історія створення та діяльність ОУН-УПА, ключові події початку ХХІ століття (Помаранчева революція, Євромайдан, Революція Гідності, АТО).

В Іваничівському історичному музеї до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відкрито тематичну виставку «Пам’ятаєш, земле, сорок перший рік?» і проведено тематичні екскурсії.

    13 червня учні КЗ «Іваничівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 імені Юрія Лелюкова» відвідали Іваничівський історичний музей. Для дітей була проведена інтерактивна екскурсія, під час якої вони ознайомилися з побутом та звичаями минулого століття, традиціями виготовлення одягу, особливостями плетіння українського віночка.

   Літо – прекрасна пора для відпочинку, дозвілля, туризму, пізнання рідного краю. Робота музею сприяє задоволенню цих потреб. Початок літа – гаряча пора у роботі Іваничівського історичного музею. Однією з головних форм роботи в цей час є проведення екскурсій та інтерактивних занять для дітей та дорослих.

    З нагоди свята у музеї відбувся День відкритих дверей. Першими відвідувачами стали учні 5-х класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія». Для дітей була проведена оглядова екскурсія по експозиції музею та інтерактивні заняття на вулиці.

   До Міжнародного дня музеїв Іваничівський історичний музей проводить День відкритих дверей, акції «Подаруй музею експонат» та «Селфі у вишиванці з улюбленим експонатом музею».

Завітайте до музею! Там щиро раді гостям!

   В Іваничівському історичному музеї проведено літературно-музичну годину до Дня матері

   В Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку «Шляхами болю й перемоги», приурочену Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, на базі якої проводяться тематичні екскурсії.

   Працівники КЗ «Іваничівський історичний музей» підготували виїзну виставку, яка 9 березня експонувалася у районному у домі «Просвіта», де проходили урочистості з відзначення 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

« 1 2 3 4 »