Головна » 2018 » October » 15 » Захисники України – гордість і душа держави, її надія та оберіг
15:17
Захисники України – гордість і душа держави, її надія та оберіг
Захисники України – гордість і душа держави, її надія та оберіг

У КЗ «Іваничівський історичний музей» до Дня захисника України відкрито тематичну виставку «Захисники України – гордість і душа держави, її надія та оберіг». На ній представлені фото та документальні матеріали, що висвітлюють історичні події на теренах нашого краю та участь місцевих жителів у боротьбі за Незалежність та європейське майбутнє України.

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня, відповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості.

14 жовтня віряни відзначають велике релігійне свято Покрови Богородиці. Крім того, воно має важливе історичне значення, бо саме цей день вважається Днем утворення Української Повстанської Армії, а також Днем українського козацтва!

Це свято увібрало в себе багаті та славні ратні традиції, воно уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.

Запрошуємо усіх бажаючих оглянути виставку, яка експонуватиметься до кінця жовтня!

Джерело: Іваничівський історичний музей

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 480 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]