Головна » 2018 » March » 20 » Поетичні акварелі Іваничівщини
12:27
Поетичні акварелі Іваничівщини
Поетичні акварелі Іваничівщини

Не підлягає сумніву, що поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини. Тому, рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО було визначено 21 березня – Всесвітнім днем поезії. Це свято відзначається з 1999 року.

Поетичними талантами славиться Іваничівщина… До Всесвітнього дня поезії в Іваничівському історичному музеї відкрито тематичну виставку, на якій представлені інформаційні матеріали та 35 книг, переважна більшість яких з автографами та дарчими підписами для музею, поетів нашого Прибузького краю і тих, життя і творчість яких були пов’язані з Іваничівщиною. Це поезія Володимира Ліщука, Олега Потурая, Олександра Бобака, Ярослава Гиця, Михайла Паніва, Степана Борисюка, Івана Степанюка, Ананія Рябченюка, Світлани Костюк, Марії Тарасич, Тетяни Айстри, Віри Хом’як та багатьох інших. Окремий розділ присвячений творчості місцевого поета Миколи Муцька. Для огляду відвідувачів – особисті речі, рукописи, публікації та збірка поезій автора «Затиснута в серці пісня», видана посмертно.

Під час відкриття виставки для учнів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія» була проведена літературна година. Учні зачитали вірші і згадали корифеїв поетичного слова Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку. Ці імена увійшли в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в них щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.

Поезія це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти. І чим частіш тим краще. Тоді людина буде духовно вищою і красивішою.

Поезія… Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовно.

Виставка діятиме до кінця квітня. Любителів поетичного слова просимо завітати в музей.

Працівники Іваничівського історичного музею

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 511 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]