Головна » 2018 » Березень » 02

2 березня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація фотодокументальної виставки «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму». Виставка є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» та Галузевого державного архіву Служби безпеки України.

У рамках проекту «Ікона місяця. Пам’ятка з фондосховища» у Музеї волинської ікони представили образ, мало поширений у православних храмах, частіше його виставляли у храмах католицьких і греко-католицьких. «Іконою березня» стала робота невідомого волинського художника «Христос з хлібом і вином» (кінець ХІХ століття, полотно, олія).

1 березня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся ювілейний вечір «Павло Тутковський і Волинь» до 160-річчя від дня народження вченого – видатного українського географа, геолога, педагога, одного із перших 12 академіків Академії наук України, дослідника природи Волині.

6 березня о 12.00 год. у меморіальній експозиції «Шевченківська світлиця Миколи Куделі» Волинського краєзнавчого музею для учнівської та студентської молоді Луцька відбудеться тематичне заняття «Шевченкове слово у волинських родинах», присвячене 204-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Під такою назвою 5 березня о 12-ій годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться музейна зустріч з шанувальниками Лесі Українки та її творчості.

Оргкомітет фестивалю та адміністрація Дніпропетровського національного історичного музею звертаються до всіх музейних інституцій України з запрошенням взяти участь у черговому музейному фестивалі, який планується провести у вересні 2018 року під гаслом «Музеї та виклики часу».