Головна » 2017 » November » 16 » «Україна. Майдан. Шлях до свободи»
11:48
«Україна. Майдан. Шлях до свободи»
«Україна. Майдан. Шлях до свободи»

13 листопада, за участю голови райдержадміністрації Лілії Кревської, заступника голови райдержадміністрації Людмили Войтович, в Іваничівському історичному музеї відбулось відкриття фотодокументальної виставки «Україна. Майдан. Шлях до свободи», присвяченої Дню Гідності та Свободи.

У заході також взяли участь керівники структурних підрозділів, учні та вчителі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназії смт. Іваничі».

Директор районного історичного музею Лариса Куль ознайомила присутніх з експозицією виставки, яка висвітлює події Помаранчевої Революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років.

Власними спогадами про участь у народних протестах, що переросли в національну революцію поділилась з присутніми голова райдержадміністрації, учасник революції Гідності, член ВО «Майдан Волині» Лілія Кревська.

«Восени 2013 року ми вийшли на Майдан. Спочатку нас було мало, але з кожним днем Майдан «ріс». Ми були всі різні за віком, освітою, але вийшли відстояти свою людську гідність, гідність України. Ми не знали який підступний ворог нам протистоїть. Снайпери на Майдані стріляли не лише в серця Героїв Майдану, але й в душу України. Небесна Сотня стала Ангелами, щоб ми залишалися людьми. Щодня вони на нас дивляться з неба, вірять нам і вірять в нас.

В цьому нерівному протистоянні загинули волиняни, серед яких наш земляк Сергій Байдовський. Коли його проводжали в останню путь увесь Луцьк скандував: «Герої не вмирають! Слава батькам!» Плакало небо коли Україна закривала очі своїм Героям Небесної Сотні. Подвиг Героїв Майдану ми ніколи не забудемо!

Ми відкриваємо виставку «Україна. Майдан. Шлях до свободи», яка сьогодні нам необхідна, щоб зберегти в національній пам’яті ціну свободи».

В продовження заходу директор районного історичного музею Лариса Куль зазначила: «Події, що переживає Україна, починаючи від зими 2013 року, стали початком кардинально нового етапу в новітній історії нашої країни. Майдан став найгероїчнішою, і водночас, найтрагічнішою сторінкою сучасної української історії. Удруге за десятиліття народ України вийшов на Майдан і вдруге скинув режим. Імена Героїв Небесної Сотні та героїв АТО, що загинули за Свободу та Гідність, назавжди залишаться в пам’яті українців».

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв України.

Джерело: Іваничівська райдержадміністрація

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 618 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]