Головна » 2017 » June » 1 » КЗ «Іваничівський історичний музей» долучився до відзначення Міжнародного дня захисту дітей
17:18
КЗ «Іваничівський історичний музей» долучився до відзначення Міжнародного дня захисту дітей
КЗ «Іваничівський історичний музей» долучився до відзначення Міжнародного дня захисту дітей

Міжнародний день дітей – одне з найстаріших міжнародних свят. День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

З нагоди свята у музеї проходив День відкритих дверей. Першими відвідувачами стали учні 5-х класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія». Для дітей була проведена оглядова екскурсія по експозиції музею та інтерактивні заняття на вулиці.

Діти ознайомилися з давніми українськими традиціями плетення вінка, а саме: значенням кожної квітки у вінку та колористикою стрічок. Після цього дівчата спробували виготовити віночок з живих квітів самотужки, а хлопчики тим часом малювали малюнки на асфальті.

Наступним дійством була демонстрація одягу із фондів музею. Дівчатка та хлопчики, переодягнувшись у старовинний одяг минулого століття, під музичний супровід продемонстрували образи для глядачів. Усі були активними учасниками фотосесії-перевтілення.

На завершення був проведений урок мистецтва «Квітковий сад». Діти під керівництвом працівників музею виготовили різнокольорові паперові квіти, які взяли з собою у подарунок.

Діти – цвіт нашої нації, наше майбутнє. Саме в дітях продовження роду й здійснення мрій і сподівань на краще. Від виховання, опіки й того, що ми вкладаємо в наших дітей, залежить формування їхнього світогляду, відношення до навколишнього світу. Діти – це квіти нашого життя. Це все найкраще, що може трапитися з нами… Це майбутнє родини та всієї України!

Працівники музею щиро вдячні вчителям – Марії Маймурі, Аделіні Бонюк, Ользі Музиці і мамі Анжелі Михальчук, які разом з дітьми взяли участь у проведенні свята.

Джерело: КЗ «Іваничівський історичний музей»

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 641 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]