Головна » 2019 » January » 22 » «У полум’ї революції і громадянської війни»
10:45
«У полум’ї революції і громадянської війни»
«У полум’ї революції і громадянської війни»

В Іваничівському історичному музеї діє тематична експозиція, що висвітлює історичні події періоду Української революції 1917 – 1921 років, та присвячена Дню Соборності України і 100-річчю від дня проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР.

В історії України є події, які за своїм історичним значенням доленосні. Одна з них – соборність України. Для українського народу, позбавленого власної державності і розділеного між могутніми імперіями, ідея соборності завжди була визначальною і не припинялася аж до здобуття незалежності України у 1991 році. Українська революція 1917-1921 років – одна з найважливіших сторінок історії новітньої доби.

Один із цінних експонатів представлених на виставці є альбом-фотолітопис «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!». Ювілейне видання присвячене 100-річчю Української національної революції 1917 – 1921 рр., видане 2017 року, у якому зібрано та вперше опубліковано максимальний комплекс фотоматеріалів часів Української революції. Не претендуючи на вичерпність, доповнивши світлини історичними фактами, творці цього видання намагалися відобразити масштаб і розмах визвольних змагань, зберегти пам’ять про тих, кому ми завдячуємо, новітньою українською державністю.

Видання здійснено під егідою всеукраїнської правозахисної організації «МЕМОРІАЛ» імені Василя Стуса. Альбом ілюстрований світлинами національної світлинотеки «Українська мить».

Метою даної експозиції є поширення знань про історію нашого краю як невід’ємної частини єдиної України, переосмислення доленосних для нашого народу історичних подій, виховання у громадян поваги до національно-демократичних традицій нашої країни.

Експозиція діятиме до кінця січня 2019 року в робочі дні музею.

Джерело: Іваничівський історичний музей

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 409 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]