Головна » 2018 » January » 30 » «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ»
17:40
«Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ»
«Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ»

до Дня пам’яті Героїв Крут

Триста їх, як цвіт рясний, весняний,
В снігових заметах залягло:
В їх серцях одне палке бажання
Й в лютий холод полум’ям цвіло.

Цьогоріч, 29 січня, в Україні на загальнодержавному рівні відзначається 100 років бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Ця дата назавжди увійшла в українську історію, як День пам’яті Героїв Крут.

Вшановуючи пам’ятну дату, працівники Іваничівського історичного музею спільно з працівниками Іваничівського будинку дитячої та юнацької творчості провели історичну годину «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ» для вихованців гуртків та педагогів закладу. Також на захід були запрошені учні 5-А, 5-Б класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1-гімназія» смт. Іваничі.

Ведучі Віталіна Мазурук та Наталія Микитюк нагадали присутнім про сумну сторінку української історії –– трагічну загибель студентського куреня та подвиг українських юнаків, який став символом патріотизму та жертовності в боротьбі за незалежну Україну.

Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу.

Учні 7-Б класу продекламували тематичні вірші – «Під Крутами», «Червоніли під Крутами маки…», «Герої Крут». Присутні переглянули відео «Неоціненний урок історії. Герої Крут», відеоролик «Сповідь розстріляних душ».

В час новітньої історії також триває боротьба за цілісність і незалежність нашої держави. 23 лютого 2014 року після анексії Криму Росією розпочалася антитерористична операція, яка переросла в неоголошену російсько-українську війну. Відбуваються військові дії в Донецькій та Луганській областях. Багато наших земляків брали і беруть участь у військових діях. Серед них є і такі, які віддали своє життя за цілісність і незалежність України. На завершення учасники заходу запалили свічки та вшанували пам’ять героїв, замордованих під Крутами і тих, хто загинув на Сході нашої країни хвилиною мовчання.

Бій під Крутами, який відбувся на теренах України 100 років тому, став символом нового етапу народу, самопожертви молодого покоління у боротьбі за незалежне майбутнє своєї держави. А Герої Крут – перші кіборги російсько-українській війни.

Джерело: Іваничівський історичний музей

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 579 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]