Головна » 2018 » January » 6 » Майстер-клас з виготовлення новорічно-різдвяного «павука» показали в Іваничівському музеї
13:49
Майстер-клас з виготовлення новорічно-різдвяного «павука» показали в Іваничівському музеї
Майстер-клас з виготовлення новорічно-різдвяного «павука» показали в Іваничівському музеї

Різдво – найдивовижніше і найулюбленіше свято в усьому світі. Ми, українці, найбільше очікуємо його приходу. Воно приносить нам тепло і радість у кожну родину. Наш народ за час свого існування збагатився багатьма різними обрядовими дійствами: колядки, вертепи та самі ж приготування до свята, про яке ми так багато знаємо. Поряд з українськими традиціями є ще й інші, які по-різному святкуються і мають свій певний колорит.

Відтак, 5 січня 2018 року, у переддень Різдва Христового у Іваничівському історичному музеї працівники музею спільно з працівниками КЗ «Іваничівський БДЮТ» провели святковий майстер-клас з виготовлення різдвяного павука. У якому взяли участь голова Іваничівської РДА Лілія Кревська, заступник голови Людмила Войтович, в.о. начальника відділу культури Лілія Парфенюк, працівники КЗ «Іваничівський БДЮТ» – директор Лариса Дячук, керівники гуртків – Лілія Назарук, Наталія Захарова, Лілія Копанська, працівники музею – директор Лариса Куль, зберігач фондів Віталіна Мазурук, та представники ЗМІ. Захід відвідав заступник селищного голови з гуманітарних питань – Віктор Березюк.

- Цьогорічний захід є ювілейним, оскільки традиція проведення новорічно-різдвяних заходів започаткована з 2008-го року, – наголосила директор музею Лариса Куль.

Про чарівність та самобутність прийдешнього свята, історію побутування різдвяного павука розповіла керівник гуртка «Соломоплетіння» Лілія Назарук та провела майстер-клас, до якого долучились гуртківці БДЮТ.

На завершення свята слова вдячності висловила голова РДА Лілія Кревська:

– Я щиро дякую усім хто долучився до організації та проведення майстер-класу за те, що ви зберігаєте і примножуєте національні традиції нашого народу. З прийдешнім святом вас, з Різдвом Христовим! Хай тепло родинного вогнища зігріває ваші душі і серця, хай у домівки прийдуть святковий настрій, здоров'я, мир і злагода, віра в завтрашній день. Смачної куті, дзвінкої коляди і Божої благодаті вам і вашим родинам, – побажала Лілії Богданівна.

Після цього, дітки усім запрошеним подарували маленькі подарунки виготовлені власноруч, різдвяні обереги – ангелики.

Очікування Різдва сповнене особливими емоціями: спільних казкових вечорів, коли диво справді можливе, радості від найменшого подарунка, створеного для тебе з любов’ю, листівок від друзів і рідних, які линуть своїми побажаннями добра через сотні і тисячі кілометрів... Це свято об’єднує, додає сил вірити, зближує, надихає, не знає кордонів. Саме тому період очікування Різдва вимірюється не одним днем, а саме свято відчувається довкола протягом цілого року.

Джерело: Іваничівська райдержадміністрація

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 591 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]