Головна » 2021 » April » 6 » Вікують усміхаючись Древині
13:36
Вікують усміхаючись Древині
Вікують усміхаючись Древині

Щиро вітаємо нашу землячку, давню колегу, музейницю Надію Наумівну Войтюк з виданням історико-краєзнавчого дослідження про село Древині.

4 квітня у сільському клубі села відбулася значима подія – презентація книги, яка зібрала багато односельців, друзів, гостей, людей, закоханих у рідний край, історію своєї маленької батьківщини, що складає часточку вітчизни України.

Родина, рід - які слова високі!
Вони потрібні кожному в житті.
Бо всі ми з вами гілочки на дереві.
Це дерево – наш славний родовід.
Це батько, мати, прадід твій і дід!

Словами Надії Войтюк: «Кожна людина повинна пам’ятати святі речі – хто тебе народив, навіщо живеш, звідки ти, чого прагнеш, що скажеш людям, з якої криниці п’єш воду».

Войтюк Надія Наумівна – автор книги «Вікують усміхаючись Древині»

Надія Наумівна народилася в Мишеві, а її чоловік Володимир Андрійович – з села Древині, яке і для неї стало рідним. Ці села нині входять до складу Іваничівської територіальної громади.

Видання книги – це великий внесок у дослідження і збереження історії і розквіту громади та історичного краєзнавства. Бо хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього.

Надія Наумівна нині на заслуженому відпочинку, але вона активно продовжує громадську і просвітницьку діяльність. Очолює спілку Союзу Українок у Нововолинську, де нині проживає, займається краєзнавством.

Видання книги є вагомим внеском у дослідження історичного краєзнавства Волині, Іваничівщини.

Тож бажаємо Берегині роду, історії краю, минувшини, Надії Войтюк, міцного здоров’я, подальших творчих успіхів і натхнення для збереження нашої історії!

Лариса Куль,
директорка Історичного музею смт. Іваничі

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 183 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]