Головна » Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

   З нагоди 25-ої річниці Збройних Сил України, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки 5-6 грудня для учнівської та студентської молоді – День відкритих дверей!

   У приміщенні філії Національного військово-історичного музею України – Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки, співробітниками НВІМУ було презентовано й передано родинам військовослужбовців близько 100 примірників «Книги пам’яті».

   На Волині триває експедиція, присвячена подіям І світової війни – Брусиловського (Луцького) прориву. Організаторами пошуково-археологічної експедиції стали Спеціалізована установа «Волинські старожитності» та Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки.

  У приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулася презентація монографії завідувача Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки І. Пасюка "Товарно-грошовий обіг на Волині (ХІ-ХІХ ст.)".

   В урочище Вовчак у Турійському районі – в місці, де зародилася УПА, відкрили першу чергу відреставрованого комплексу, зокрема, відновлені криївки, в одній з яких розміщено музей.

   Під час відзначення 25-річчя Незалежності України у Маневичах, волинська обласна спілка ветеранів АТО спільно з Волинським регіональним музеєм українського війська та військової техніки проводили спільний патріотичний захід, метою якого був збір коштів на дороговартісне лікування важкопораненого бійця АТО Михальчука Сергія.

   Це урочище у колись дрімучих волинських лісах було місцем стоянки загонів Української Повстанської Армії. Ще кілька років тому тут збудували музей, облаштували пам'ятники на місці поховань

   17 травня у приміщені Волинського регіонального музеї українського війська та військової техніки відбулося відкриття спільної з Волинським краєзнавчим музеєм виставки „100-річчя Луцького прориву”. Відкриття виставки присвячено Міжнародному дню музеїв.

      У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відкрилася виставка „Волинь у Другій світовій війні”

   Стелу Героїв Радянського Союзу перенесли із зони будівництва багатоповерхівки у Луцьку. Вже в новому вигляді її презентували у військовому музеї. Урочисте відкриття оновленої стели відбулося сьогодні, 5-го травня, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки в Луцьку

   Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки відвідали учасники всеукраїнського конкурсу "Учитель року 2016" у номінації "Захист Вітчизни", який проходив на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

   5-8 квітня на базі Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки проводились заняття з військово-патріотичного виховання для студентів Луцького коледжу рекреаційних технологій і права.

   Вовчак – насправді знакове місце для України, воно має бути не місцем для спогадів колишніх бійців УПА, а місцем, де найперше молодь вивчатиме історію власної ж нації, її героїчні сторінки.

   З ініціативи депутата Волинської обласної ради Олександра Зінчука працівниками Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки було проведено археологічну розвідку у Ковельському та Старовижівському районах.

   Інформаційні таблички на стелі Героям Радянського Союзу, які побили вандали навпроти меморіального комплексу на вулиці Шопена, перемістять до Волинського регіонального музею українського війська та військової

   Громадський активіст Сергій Приходько закликає усіх охочих долучитися до будівництва музею партизанської слави під відкритим небом. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

   17 лютого у приміщені Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відбувся творчий вечір волинського поета Валерія Гнатюка (псевдонім Гнат Голка), присвячений Революції гідності.

   В приміщені Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відбулося організаційне засідання членів громадської організації «Ветерани ракетних військ стратегічного призначення Волинської області».

   У філії Національного військово-історичного музею – Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки розгорнуто тематичну виставку, приурочену 27-й річниці виведення військ з Афганістану. З виставки можна дізнатись про етапи перебування радянських військ в Афганістані, тих, хто поліг на полі битви.

   У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки 2 лютого було розгорнуто тематичну виставку, приурочену 72-й річниці визволення Луцька від німецько-фашистських загарбників.

   У Луцьку, як в місті з багатою авіаційною історією, є чимало унікальних авіаційних пам'ятників. Один з таких експонатів з багатою та цікавою історією знаходиться в експозиції Волинського регіонального музею Українського війська та військової техніки, який розташований на вулиці На Таборищі. Мова йде про надзвуковий винищувач-бомбардувальник Су-7БМ.

   У музеї прикордонників – нова експозиція. На стендах – залишки зброї, привезені з АТО, на світлинах – волиняни, які загинули під час виконання священного обов’язку.

   Подвиг героїв Майдану та воїнів АТО увіковічнили в тематичній експозиції на баз Волинського регіонального музею українського війська та техніки. Відкриття виставки відбулося 14 жовтня з нагоди Дня захисника України.

   Працівники Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, філії Національного військово-історичного музею України, взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях загонів тероборони Волинської області.

   1 червня у Луцьку на території Волинського регіонального музею українського війська і військової техніки в рамках проведення заходу «Дітям - безпечне майбутнє» за участі працівників Служби Порятунку «101» та Волинського обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» проведене цікаве дійство для дітей, онуків тих, хто загинув, захищаючи мир і спокій громадян у зоні проведення антитерористичної операції на сході України та учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

   12 травня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулася презентація ряду видань, присвячених подіям 2013-2014 років та АТО.

   9 травня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки голови облдержадміністрації Володимир Гунчик та обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк зустрілися з ветеранам.

   В рамках відзначення 70-річчя Перемоги у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулася зустріч із ветеранами УПА.

   В Інтернеті з’явилася і віртуальна екскурсія у Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки. Заходьте подивитися, не пошкодуєте!

   У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулося відкриття виставки, присвяченої Волині у Першій світовій війні. Одна із частин виставки присвячена чеським легіонам, котрі брали участь у війні і були вихідцями з Волині.

   Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки, філіал Національного військово-історичного музею України,  разом з обласною спілкою чорнобильців 5 січня організували новорічне свято для тридцятьох дітей ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС та учасників АТО.

   Упродовж трьох днів в урочищі «Вовчак», що на Турійщині, таборуватиметься патріотична молодь Волині. Там розпочав свою роботу триденний історико-військовий табір. Його відкриття відбулося у рамках заходу «Вовчак-Волинська Січ».

   У Національному військово-історичному музеї України у м.Києві відбулося урочисте відкриття виставки «Війна та мир Гетьмана Скоропадського», присвяченої 100-річчю початку Першої світової війни.

   13 серпня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулося відкриття фотовиставки «Антитерористична операція, весна 2014 року». Її передали для експонування у м.Луцьку з Національного військово-історичного музею України за сприяння його філії – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

   У коментарі до статті щодо зниклих танків з Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки завідувач філії Національного військово-історичного музею України – Волинського РМУВВТ, І.М.Пасюк надав «Музейному простору Волині» наступну інформацію:

« 1 2 3 4 5 »