Головна » 2022 » February » 15 » Волинському музеї українського війська передали нові експонати
09:25
Волинському музеї українського війська передали нові експонати
Волинському музеї українського війська передали нові експонати

4 лютого 2022 року музей відвідав підполковник 51 ОМБР Сергій Фураєв та передав нам комплект своєї польової форми одягу, а також артилерійський планшет та артилерійський круг АК-4 з масштабно-прицільною лінійкою МПЛ-50.

Сергій Фураєв був командиром 2-го гаубично-самохідного артилерійського дивізіону 51-ї ОМБр. Потрапив у полон російських терористів під час виходу з Іловайського котла і пробув там понад рік. Його разом з іншими українськими військовополоненими, терористи вивозили на свій ганебний так званий «парад» в Донецьку 24 серпня 2014 року, і йому ж пропонували гроші та інші матеріальні блага, аби він зрадив український народ і перейшов до них. Але підполковник вистояв та не зламався.

Довідково: Переданий у фонди музею артилерійський планшет був закуплений та програмований волонтерами благодійної організації «Армія SOS». На ці планшети встановлювали карти місцевості та розроблені волонтерами програми, що виконують артилерійські розрахунки та полегшують зв'язок (загалом цей програмно-апаратний комплекс пришвидшує роботу в кілька разів). Організація приймала на програмування планшети від інших волонтерських груп і навчала військових роботі з ними. Вона почала постачати планшети на фронт у липні 2014.

Артилерійський круг АК-4 у комплекті з масштабно-прицільною лінійкою МПЛ-50 призначений для вимірювання та побудови кутів на карті (планшеті), для вимірювання відстаней, а також для вказування  та відслідковування цілей під час зосередження та масування артилерійського вогню.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 954 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]