Головна » 2021 » August » 5 » У музеї українського війська – поповнення фондів
13:46
У музеї українського війська – поповнення фондів
У музеї українського війська – поповнення фондів

4 серпня, завдяки другу музею полковнику у відставці Віталію Станіславовичу Хацановському, фонди філії Національного військово-історичного музею України – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, поповнилися мундиром екс-начальника Генерального штабу Збройних Сил України (27 березня 2020 року — 28 липня 2021 року), генерал-лейтенанта  Сергія Петровича Корнійчука.

Довідково:

Сергій Петрович Корнійчук народився 12 вересня 1965 року у селищі Оратів Вінницької області. Навчався у Хмельницькому вищому артилерійському командному училищі. У 1999 році він закінчив Академію Збройних Сил України. Ще через 12 років — Національний університет оборони України.

З 1986 року Сергій Петрович служив у лавах радянської армії. Починав службу в артилерійському полку 10 танкової дивізії 3 армії Групи радянських військ у Німеччині. Потім служив у Забайкальському та Прикарпатському військових округах.

З 1991 року він став військовим української армії. Тоді ж він перевівся до 97-ї механізованої дивізії, яка пізніше стала окремою механізованою бригадою.

У 2012 році Корнійчука призначили керувати штабом та першим заступником командира 6 армійського корпусу. Через два роки він очолив оперативне управління та став заступником начштабу оперативного командування «Південь». З 2015 по 2017 рік був головним інспектором технічного забезпечення Головної інспекції МОУ. Потім він став першим заступником Головного інспектора відомства Головної інспекції.

Закінчивши Академію ЗСУ, Корнійчук служив на посадах заступника командира бригади, командира артилерійської бригади у Західному оперативному командуванні. Він командував 11-ю окремою артилерійською бригадою 13-го армійського корпусу Сухопутних військ, яка базувалася в Тернополі.

З травня 2019 року — перший заступник начальника Генштабу української армії. Через десять місяців, наприкінці березня 2020 року  Сергій Петрович став начальником Генштабу ЗСУ.

Джерело: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 339 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]