Головна » 2021 » July » 5 » До річниці Берестецької битви
16:51
До річниці Берестецької битви
До річниці Берестецької битви

З нагоди відзначення 370-ої річниці Берестецької битви та в рамках проведення музейної акції «Мій тато – Герой!», філією Національного військово-історичного музею України – Волинським регіональним музеєм українського війська та військової техніки, спільно з Волинським обласним терцентром комплектування та соцпідтримки, громадською організацією «Козацьке Стрілецьке Братство» було організовано екскурсію в Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» для дітей військовослужбовців Луцького гарнізону. Захід відбувся за фінансової підтримки Базельського осередку українського товариства Швейцарії.

Учасники екскурсії відвідали музей «Поле Берестецької битви», Георгіївську та Михайлівську церкви, за що висловлюємо щиру подяку генеральному директору Леоніду Галабузу.

З метою вшанування пам’яті героїв діти військовослужбовців зі своїми батьками ознайомилися з місцями історичної битви 370-річної давнини в селах Острів та Пляшева Дубенського району Рівненської області, за що вдячні нашому екскурсоводу Олександру Сокуру.

Завдяки Володимиру Перчуку продовженням заходу стало відвідування справжнього козацького табору, організованому громадською організацією «Козацьке Стрілецьке Братство». У таборі екскурсантів ознайомили зі зразками різноманітного козацького озброєння та пригостили смачним кулішем.

Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки щиро вдячний усім хто долучився до фінансування, організації та проведення даного заходу!

Слава полеглим козакам та сучасним героям-захисникам
нашої Батьківщини!

Джерело: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 405 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]