Головна » 2020 » November » 11 » ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з військовим музеєм
14:59
ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з військовим музеєм
ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з військовим музеєм

5 листопада відбулася зустріч, під час якої ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось підписав договір про співпрацю з Національним військово-історичним музеєм України. На дійстві також були присутні проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, декан факультету історії, політології та національної безпеки Ярослав Ярош і заступник декана з виховної роботи, молодіжної політики та соціальної роботи факультету Іван Рудянин, директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук. Про це повідомляють на сайті університету.

Зустріч розпочалася з екскурсії музеєм. «Коли я тільки сюди прийшов, то дуже скептично відносився до перспектив музею. Коли ти побував у різних містах, побачив різні музеї за рівнем, то розумієш, що музей має тримати певну планку. Проте пройшов час, і я бачу, що ми розвиваємося, дітям це цікаво. Тридцять тисяч дітей відвідує наш військовий музей за рік. Ми поставили собі завдання – мусимо зробити його таким, щоб він був цікавим і корисним», – заявив очільник музею Олег Ткачук.

Під час екскурсії директор показав автентичні речі, експонати музею, розповів їхню історію. Він зазначив, що наразі непросто знайти речі, що стосуються періоду Першої світової війни. Олег Ткачук сподівається, що з часом музей вдасться привести до такого стану, коли можна буде побачити експонати різних історичних періодів.

Ректор Університету Анатолій Цьось подякував присутнім за організацію підписання угоди про співпрацю. На переконання керівництва закладу вищої освіти, така угода буде корисною і для ВНУ імені Лесі Українки, і для музею. Завершилася зустріч підписанням договору та спільним фото.

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 240 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]