Головна » 2017 » May » 24 » «Воїни українського духу»
15:27
«Воїни українського духу»
«Воїни українського духу»

23 травня в нашій державі відзначають День Героїв України. Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації. Вони – прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав: руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української галицької армії,Українських січових стрільців, армії Української Народної Республіки, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, членів визвольного руху шестидесятників, активістів Небесної сотні, воїнів АТО.

Для пошанування всіх представників славетного лицарського роду, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча кров і дух героїчних патріотів рідної неньки – України, у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся захід під назвою «Воїни українського духу». На нього були запрошені учні та вчителі школи с. Буяни. Розпочався захід з ознайомлення присутніх з тематичною виставкою, на якій були представлені матеріали, котрі висвітлюють історію українського війська та її героїчні сторінки.

Не меншим патріотизмом сповнені серця наших захисників, які беруть та брали участь у російсько-українській війні. Багато з наших чоловіків пішли на війну добровольцями. Серед них житель Луцького району Корень Олег Анатолійович, який був бійцем батальйону «Айдар». Він і завітав до музею, аби розповісти про важкі та виснажливі дні в бойових умовах, своїх побратимів. Зверталася увага на фото, які були зроблені під час перебування пана Олега на буремному Сході, обереги та прапор з підписами та побажаннями від людей, з якими поріднився на війні.

На закінчення заходу для па усіх присутніх прозвучала зворушлива музична композиція у виконанні Ткачук Дарії – нащадка Миколи Павловича Куделі, який все своє життя присвятив відродженню та служінню Україні.

Слова вдячності за проведення заходу висловила вчитель школи Тетяна Врублевська. Разом з тим наголосила на тому, що такі зустрічі потрібно проводити для того, аби наше юне покоління зростало справжніми патріотами, достойними синами і дочками, які зможуть в потрібну хвилину відстояти незалежність та гідність свою та рідної країни.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 613 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]