Головна » 2017 » Травень » 17

 

Заходи музеїв Волинської області
з нагоди

Міжнародного дня музеїв – 2017

   До Міжнародного дня музеїв Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки проводить День відкритих дверей.

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся ІV фестиваль народного мистецтва „Над Королівським Шляхом”, приурочений 100-річчю початку Української революції, 75-ій річниці Української Повстанської Армії та Дню Матері.

   З нагоди 350-ліття від дня народження Йова Кондзелевича та Міжнародного дня музеїв, Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького запрошує 18.05.2017 р. о 16:00 на відкриття розділу постійної експозиції ІКОНОСТАС церкви Різдва Пресвятої Богородиці Загорівського монастиря авторства Йова Кондзелевича та майстрів його кола 1722 р.

   У відділі природи Волинського краєзнавчого музею був проведений ботанічний урок «Гербарій. Історія, створення та значення для вивчення флористичного різноманіття», приурочений до Міжнародного дня музеїв та до Дня науки в Україні.

   Цими днями у Луцьку перебувають нащадки відомого українського громадсько-політичного діяча, захисника Православ’я та борця за незалежність України Данила Братковського, які мешкають у Бельгії., В ході візиту вони відвідали Музей історії Луцького братства.

   З нагоди Всесвітнього дня вишиванки Волинський краєзнавчий музей та Волинська дирекція ПАТ «Укрпошта» запрошують 18 травня о 12:00 до обласного музею, щоб взяти участь в урочистому спецпогашенні конверту «Всесвітній день вишиванки» та ознайомитися з тематичною виставкою «Традиційні чоловічі сорочки Волині та Західного Полісся».