Головна » 2017 » Травень » 12

   Волинський краєзнавчий музей та кафедра документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки запрошують 16 травня 2017 року взяти участь у роботі Сьомого круглого столу „Музейна справа на Волині: історія, теорія і практика”, який проводиться з нагоди Міжнародного дня музеїв. Початок роботи 16 травня о 10 год. у приміщенні музею.

П Р О Г Р А М А

   Волинський краєзнавчий музей розгорнув на ХІІ обласному Фестивалі фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині свою виставку «Українська Повстанська Армія: історія нескорених».

   У рамках європейської акції «Ніч музеїв» з нагоди Міжнародного дня музеїв, у Волинському краєзнавчому музеї 17 травня о 16.00 год. відбудеться презентація проекту «Вишивана краса від Косачів: присвячено Волинському краєві», започаткованого спільно з луцьким підприємством «Едельвіка».

    Науковці Волинського краєзнавчого музею пропонують оголосити нинішній рік роком Йова Конзелевича та передбачити в обласному бюджеті кошти на цілу низку заходів.

   Про цих людей кажуть, що вони живуть роботою. А як інакше, якщо головне захоплення життя – це і є робота? Таких закохано-захоплених пошуком і вивченням старовини, як директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк, ще пошукати. Далеко не кожен музейник купує експонати за власні гроші, передає свої колекції у державну установу та ціле літо золотить у храмі вівтар за два стародруки. Днями відомий краєзнавець відзначив 70-ліття.