Головна » 2017 » May » 17 » Фестивальне свято у Затурцях
16:14
Фестивальне свято у Затурцях
Фестивальне свято у Затурцях

14 травня 2017 року святково прибрана територія Затурцівського меморіального музею від ранку приймала все нових і нових учасників ІV фестивалю народного мистецтва з промовистою назвою “Над Королівським Шляхом”.

На захід, приурочений 100-річчю початку Української революції, 75-ій річниці Української Повстанської Армії та Дню Матері, прибули самодіяльні колективи та окремі виконавці пісенних творів, художнього читання, хореографії з Горохівського, Локачинського та Луцького районів. Майстри народного мистецтва з Володимира-Волинського, Локач, Луцька, Турійська, місцеві умільці, кондитери-аматори та квітникарі вишикувались зі своєю продукцією уздовж центральної алеї.

Учасників свята привітали Затурцівський сільський голова Володимир Патійчук та голова Локачинської районної ради Борис Ковальчук. Від імені Волинської обласної ради до присутніх звернувся заступник голови Олександр Пирожик.

Відвідувачі свята насолоджувались звучанням вокальних номерів у виконанні як досвідчених аматорів сцени (дует з Горохівського районного будинку культури, співочий гурт з Локач) так і початківців. Глядачі захоплено стежили за майстерністю юних танцюристів. Деякі твори прозвучали в авторському виконанні учасників неоголошеної війни на Донбасі Юрія Щербика з Луцька та Василя Марчука з Ковеля. Автори чудових виробів з лози, соломки, глини проводили для бажаючих майстер-класи з цих видів народних ремесел.

Приємною несподіванкою став приїзд на свято голів Луцької та Горохівської районних рад Валентина Приходька і Тараса Щерблюка. У їхньому виконанні прозвучала пісня “Два кольори” з посвятою матерям. А композиція “Ми — козаки, ми — України діти”, з якою виступили члени учнівської громадської організації “Садівська козацька республіка” (керівник Віктор Ящук), викликала бурхливі оплески присутніх.

Традиційно в рамках фестивалю відбулась акція “Експонет в дарунок музею”, під час якої фонди поповнились сімнадцятьма цінними експонатами.

Учасники фестивалю були відзначені пам'ятними дипломами і подяками, а також призами глядацьких симпатій. Присутні мали можливість придбати пам'ятні сувеніри, декоративні рослини, посмакувати фіточаями та солодощами місцевих кондитерів-аматорів.

Кушнір Віталій,
завідувач Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 855 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]