Головна » 2017 » May » 17 » Міжнародний день музеїв та День вишиванки відбудеться у Колодяжному
17:06
Міжнародний день музеїв та День вишиванки відбудеться у Колодяжному
Міжнародний день музеїв та День вишиванки відбудеться у Колодяжному

До Міжнародного дня музеїв Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки проводить День відкритих дверей.

Незважаючи на розвиток комп’ютерних технологій, музеї не втратили свого значення у сфері культурного і загального розвитку людини, як повноцінної особистості. Адже, погодьтеся, навіть якщо ви побачите всесвітньо відому річ на екрані найсучаснішого монітора, це не справить такого враження, як погляд на неї «вживу» у музеї.

Також цього року Міжнародний день музеїв співпадає з Днем вишиванки.

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може трапитися в людському житті. Вона є символом краси, міцного здоров’я, щасливої долі. В Україні вишиванка символізує родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Експерти вважають, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

Коли у 1912 році Олена Пчілка видала альбом «Українських узори», вся Європа заговорила про український традиційний одяг, а в самій Україні розпочалися перші наукові дослідження вишивки.

У ХІХ столітті Іван Франко почав поєднувати вишиванку з європейським костюмом і започаткував своєрідну моду.

Сьогодні всі українці з радістю одягають вишиванку, вона є сучасним трендом. Тому кожен відвідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, хто прийде в цей день у вишиванці, отримає сувенір.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 620 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]