Головна » 2017 » August » 8 » Інтелектуальна гра «Іван Мазепа – людина і державний діяч»
11:07
Інтелектуальна гра «Іван Мазепа – людина і державний діяч»
Інтелектуальна гра «Іван Мазепа – людина і державний діяч»

Минуле нашої Батьківщини відображене у діяльності видатних історичних постатей. Одним із них є харизматичний діяч, гетьман Іван Степанович Мазепа. Нещодавно у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся цікавий пізнавальний захід, а саме інтелектуальна гра «Іван Мазепа – людина і державний діяч», присвячена 330-річчю від початку його гетьманування.

Попри те, що нині якраз вершина літніх канікул, на запрошення взяти участь у заході відгукнулися учні двох загальноосвітніх шкіл. Вони сформували дві команди – «Чайка» (Смолигів) та «Отамани» (Буяни). До гри їм допомагали підготуватися наставники – вчитель історії Смолигівської ЗОШ Світлана Члек і бібліотекар Буянівської бібліотеки-філії Наталія Мадей.

Про те, що гра викликала жвавий учнівський інтерес стало зрозуміло вже на етапі представлення команд. Надалі учні з зацікавленням та азартом розв’язували тестові завдання. Один блок стосувався загальних даних про українське козацтво, а другий – присвячувався біографії Івана Мазепи. Ще один крок до фінішу – фотозавдання, під час якого за портретом необхідно було відгадати історичного діяча, пов’язаного з діяльністю славетного українського гетьмана.

Команда «Отамани»

Команда «Чайка»

Актуалізувати вивчене дітьми на зазначену тему допоміг міні-фільм про Івана Мазепу. А під час підрахунку балів учасники слухали тематичну екскурсію про тісний зв’язок козацтва з Волинським краєм.

Результати ж гри виявилися мировими. Як оголосила голова журі, доглядач музею Ніна Фесенко, обидві команди набрали однакову кількість балів – 73. Відтак кожен із учасників отримав корисні призи, які стануть у нагоді під час нового навчального року.

Олександр Мельник,
директор ТНІМ ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 622 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]