Головна » 2018 » November » 14 » «Мова – то предків надбання, Мова – багатство моє»
19:46
«Мова – то предків надбання, Мова – багатство моє»
«Мова – то предків надбання, Мова – багатство моє»

Під такою назвою працівниками Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового було проведено інтелектуально-пізнавальна гра до Дня української писемності та мови. Проходила вона в ЗОШ І-ІІ ступенів с. Буяни. Учні розділились на дві команди та вміло виконували конкурсні завдання. Під час одного з них, хлопці та дівчата давали відповіді на загадки, пов’язані з матеріалами для писання та назвами професій людей, які займаються упорядкуванням та написанням книг.

Своє логічне мислення конкурсанти проявили при складанні речень та словосполучень за допомогою піктографічних знаків.

Також учасника визначали імена та прізвища відомих діячів різних історичних періодів, які своєю діяльністю прислужились розвитку та утвердженню української мови.

Виконання четвертого завдання дало можливість учасникам через написання тексту відчути себе у XVII–XVIII століттях. Для цього вони отримали прописи з різних варіацій літер скорописної української абетки та фрагмент Універсалу Богдана Хмельницького, який мали відтворити скорописом – типом історичного письма, який був розповсюджений в письмових документах цього періоду.

Після оголошення підсумків гри, присутні ознайомились з книгами, представлених з фондів музею. З великим зацікавлення та захоплення учні розглядали стародруки XVIII віку, репринтне видання Луцького Псалтиря XIV століття.

Учні залишились задоволені від участі у такому заході та запросили організаторів для подальшої творчої та пізнавальної співпраці.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 507 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]