Головна » 2017 » November » 28 » Віче-реквієм на вшанування жертв Голодоморів відбулося у Торчині
11:11
Віче-реквієм на вшанування жертв Голодоморів відбулося у Торчині
Віче-реквієм на вшанування жертв Голодоморів відбулося у Торчині

Щорічно у четверту суботу листопада усіх небайдужих до нашого історичного минулого українців об’єднує день скорботи та пам’яті невинно убієнних страждальників від Голодоморів 1921 – 1923, 1932 – 1933 та 1946 – 1947 рр.

Цього разу з ініціативи працівників історичного музею ім. Г. Гуртового віче-реквієм вдруге відбулося у селищі Торчин. Вшанувати пам’ять замучених голодом співвітчизників прийшли вчителі та учні 8 – 11 класів Торчинської ЗОШ ім. С. Гнатюка, працівники селищної ради та мешканці Торчина. Розпочалося віче з заупокійного молебню, який відслужив священик місцевого Свято-Стефанівського храму УПЦ КП, митрофорний протоієрей Степан Деленів.

Зі слів ведучих, якими були завідувач Торчинської бібліотеки-філії для дорослих Оксана Мельничук та екскурсовод музею Алла Сахнюк, присутні дізналися загальні факти про ті страшні для України трагедії першої половини ХХ ст. Голова ГО «Союз українок» смт Торчин Людмила Піхоцька та автор цих рядків звернули увагу на те, що призвідцями цих лих були не природні катаклізми, а червона комуно-більшовицька диктатура, яка таким чином мстилася українським селянам за волелюбність і прихильність до ідеї української державної незалежності.

Учасники поминального заходу вшанували пам’ять українців, загиблих у голодоморні часи, хвилиною мовчання, після якої виклали з лампадок символічний Хрест пам’яті та скорботи жертв Голодоморів.

Олександр Мельник,
директор ТНІМ ім. Г. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 603 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]