Головна » 2018 » April » 6 » «Писанкова барва»
12:58
«Писанкова барва»
«Писанкова барва»

Писанка – це маленьке диво, символи на якому відображають картину світу, прагнення і віру наших предків. У цьому мали можливість переконатися юні учасники майстер-класу, який відбувся у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового. Це діти учасників російсько-української війни з селища Торчин, учні початкових і середніх класів місцевої загальноосвітньої школи. А провів захід на благодійній основі майстер розпису писанок Андрій Бондарук.

«Час іде, щось у житті змінюється, але є багато речей, які залишаються незмінними. Так і традиції, пов’язані з розписуванням писанок, адже у них наші далекі предки закарбували своє бачення світу, радість від приходу весни, відродження життя, Воскресіння Христового» - розпочинав захід писанкар.

Обравши зразки Великодніх яєчок, які б хотіли виконати, діти дізналися, що означають нанесені на них символи. А це: сонечка, грабельки, сосонки, безконечники і т. д. Окрім того, маленьким писанкарям було цікаво, що писанка – це не просто гарно оздоблене яйце, а оберіг, за допомогою якого можна захиститися від злих духів, а даруючи комусь, побажати добра, здоров’я, довголіття, багатства та врожаю.

Діти з цікавістю наносили символи на яєчка, фарбували їх у різні кольори, тому кожен поніс додому вперше виконаний Великодній оберіг, а також заряд позитивної енергії, отриманої під час майстер-класу.

Олександр Мельник,
директор Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 501 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]