Головна » 2018 » April » 20

Історичний музей Ковеля, який розташований в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, перебуває в аварійному стані. Про це під час роботи однієї з депутатських постійних комісій повідомив заступник Ковельського міського голови Ігор Прокопів.

Волинський краєзнавчий музей порушив клопотання перед Волинською обласною радою та управлінням культури Волинської облдержадміністрації зпроханням розглянути можливість виділення бюджетних коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонтно-реставраційні роботи по збереженню косачівських меморіальних, т. з. «білого» і «сірого», будиночків, які входять до його філії – Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

У приміщенні Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбулася урочиста академія з нагоди Дня пам’яток історії та культури України і Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

Під час урочистих заходів до 75-річчя створення Колківської республіки, до фондів Волинський краєзнавчий музей передали Срібний Хрест Заслуги керівниці Українського Червоного Хреста Військової округи «Турів» УПА-Північ Любові Гнатюк («Білої»).