Головна » 2018 » April » 20 » На Волині шукають кошти на реставрацію „Садиби Косачів”
16:27
На Волині шукають кошти на реставрацію „Садиби Косачів”
На Волині шукають кошти на реставрацію „Садиби Косачів”

Волинський краєзнавчий музей порушив клопотання перед Волинською обласною радою та управлінням культури Волинської облдержадміністрації зпроханням розглянути можливість виділення бюджетних коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонтно-реставраційні роботи по збереженню косачівських меморіальних, т. з. «білого» і «сірого», будиночків, які входять до його філії – Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки (Ковельський район) в сумі 135 000 грн.

З настанням відлиги активно почав руйнуватися «білий» будиночок Лесі Українки, частина штукатурки осипалась, тріщини пішли по всьому фасаду.

Останній ремонт будиночків та веранди проводилась у 1991 році. Заходи по підтриманню в належному стані приміщень, які постійно проводив музей власними силами і за власний кошт, вже не можуть забезпечити збереження пам’яток культури національного значення, якими є ці два меморіальні косачівські будиночки. Вони потребують капітального будівельно-реставраційного ремонту.

Дирекція Волинського краєзнавчого музею щиро вдячна народному депутату України Ірини Констанкевич, за дорученням якої музей Лесі Українки в Колодяжному відвідали депутати Волинської облради Олександр Омельчук та Ковельської міськради Ігор Пініс, Олександр Кашик, аби детально ознайомитися в якому стані перебуває будівля, про що повідомили «Волинські Новини».

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 477 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]