Головна » 2018 » April » 20 » У Луцьку відзначили День пам’яток історії та культури України
14:16
У Луцьку відзначили День пам’яток історії та культури України
У Луцьку відзначили День пам’яток історії та культури України

18 квітня 2018 року у приміщенні Адміністрації державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку відбулася урочиста академія з нагоди Дня пам’яток історії та культури України і Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

Захід розпочався з виступу директора історико-культурного заповідника Павла Рудецького, який він розповів присутнім про здобутки працівників Адміністрації в справі охоронної діяльності, відновлення пам’яток архітектури та історії Старого міста.

Начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук щиро привітав всіх присутніх з професійним святом та вручив кращим працівникам галузі почесні грамоти та подяки управління культури.

Також колег привітали викладач історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства і музейної справи Геннадій Бондаренко, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, представники духовенства та краєзнавці.

Заступник директора Адміністрації історико-культурного заповідника з наукової роботи Віктор Баюк презентував гостям заходу нове раритетне надходження до фондів – стародавній меч, та цьогорічні видання Адміністрації: путівник «Підземелля кафедрального костелу Петра і Павла» та каталог Музею дзвонів. Також Віктор Баюк провів для присутніх ексклюзивну екскурсію підземеллям та презентував створення експозиції у підземеллі.

Джерело: управління культури Волинської облдержадміністрації

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 820 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]