Головна » Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового

   Торчинський історичний музей імені Григорія Гуртового проводить акції з нагоди свого ювілею!

   9 та 10 березня для українців є особливими, адже пов’язані з іменем великого Українця, геніального Поета, Пророка і Мислителя Тараса Шевченка. Піднесено один із цих днів минув у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового. Тут відбувся захід, який не залишив байдужим жодного з його учасників.

   Працівники Торчинського народного історичного музею імені Г.О. Гуртового спільно з учнями ЗОШ с. Буяни провели тематичний захід, присвячений Героям Небесної Сотні.

   Доглядач Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового, талановита художниця Ніна Анатоліївна Фесенко уже неодноразово представляла свої роботи у різних культурно-освітніх установах області. У січні нинішнього року серія її картин під назвою «Духовне небо благословенної Волині» була відкрита у Нововолинському міському історичному музеї.

   Історичний музей імені Григорія Гуртового пропонує пройтися стежками українського державотворення 1918-1921-го років.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового відбувся захід „Від Різдва Христового до Йордана”.

   На другий день зими у селищі Торчин відбулася цікава і непересічна подія – допрем’єрний показ фільму закарпатського режисера В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе».

   Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового спільно з Громадською організацією «Союзу українок» Торчина та місцевою бібліотекою для дорослих провів захід з вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні.

   Українські народні ляльки, які є символами жіночої мудрості, споконвіку оберігають родини і тримають зв’язок між поколіннями. Свідченням цього є створення численних розмаїтих ляльок-мотанок багатьма майстринями як в різних куточках України, так і нашого краю. Переконатись в цьому можна, оглянувши виставку, яка діє у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового.

   Так називався тематичний захід, який за участі працівників Торчинського історичного музею відбувся у стінах Білостоцької загальноосвітньої школи Луцького району і був присвячений уродженцю села Білосток, борцеві за незалежність України, краєзнавцю, поету Антону Коновалюку

   Тиждень, який минув, у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового був присвячений Дню української писемності та мови. Протягом трьох днів у музеї побували учні навчальних закладів району.

   У селищі Торчин відбулися Другі Всеукраїнські краєзнавчі читання пам’яті Григорія Гуртового. Вони проходили на базі народного історичного музею, названого на честь краєзнавця і музейника.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового був проведений тематичний захід «Михайло Грушевський – апостол української ідеї». Відбувався він у формі інтелектуальної гри, учасниками якої були учні 10-11 класів місцевої школи.

   Волинський краєзнавчий музей спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України і Торчинським народним історичним музеєм імені Г.Гуртового проводять Другі Всеукраїнські краєзнавчі читання, присвячені пам’яті Григорія Гуртового, які відбудуться 29 вересня 2016 року на базі Торчинського історичного музею.

П Р О Г Р А М А

   Виставка картин під такою назвою була презентована у Торчинському історичному музеї імені Григорія Гуртового. Її автор – співробітниця музею Ніна Фесенко, присвятила виставку важливій державній даті – 25-й річниці Незалежності України.

   Сьогодні минає чотири роки відколи не стало Григорія Олександровича Гуртового – видатного краєзнавця Волині, педагога, ентузіаста музейної справи, засновника Торчинського історичного музею.

   У Торчинському історичному музеї імені Г. О. Гуртового діє виставка «Чарівний світ бісеру», на ній представлені вироби жительки Луцького району Неоніли Степанової.

   У Торчинському історичному музеї імені Г.Гуртового до 160-річчя Івана Франка було підготовлено тематичну виставку, а також проведено інтелектуальну гру «Каменяр українського духу (1856–1916 рр.)».

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового відбувся захід – історичний калейдоскоп «Берестечко: наша пам'ять, наша слава».

   За участі Торчинського народного історичного музею у приміщенні бібліотеки с. Буяни було проведено історичну годину на тему «Євген Коновалець – Герой, який віддав життя за Україну».

   Під такою назвою 23 травня відбувся захід у Торчинському народному історичному музеї ім. Г. О. Гуртового. В цей день гостями, разом з тим і учасниками його стали вихованці Садівської козацької республіки.

   Сектор культури Луцької районної державної адміністрації Волинської області оголосив конкурс на заміщення вакантної посади директора Торчинського народного історичного музею ім. Г.О.Гуртового

   У Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового відбувся захід-спомин «Мужність і біль Чорнобиля», присвячений подіям і наслідкам трагедії. Участь у ньому взяли ліквідатори наслідків аварії з Луцького району

   В Україні мистецтво створення великоднього яйця — писанкарство надзвичайно розвинене та передається з покоління в покоління. До цієї традиції долучають також і дітей. Саме з такою метою в Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся захід під назвою «Писанкова Україна».

   З нагоди відзначення 175 літ від часу завершення і публікації історичної поеми Т.Г.Шевченка «Гайдамаки», сектором культури Луцької райдержадміністрації, відділом освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту району і Торчинським народним історичним музеєм імені Григорія Гуртового, який виступив ініціатором, було організовано районний конкурс читців «Іду з дитинства до Тараса».

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового відбувся захід, присвячений 202-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

   Місяць березень в Україні називають шевченківським. Протягом нього в закладах освіти та культури відбуваються різноманітні заходи по вшануванню великого сина України – Тараса. В цьому році працівники Торчинського народного історичного музею ім. Г. О. Гуртового відгукнулись на запрошення колективу навчально-виховного комплексу № 26 м. Луцька та підготували тематичну виставку, присвячену життю та творчості Тараса Шевченка.

   Так Леся Українка називала Волинь. Саме під такою назвою у Торчинському народному історичному музеї ім. Г. О. Гуртового діє виставка, матеріали, які представлені на ній, оповідають про життя та творчу діяльність письменниці, пов’язані з Волинню.

   Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового славиться багатьма унікальними речами. Серед таких – бойова ракета, знайдена під Луцьком, що датована… 1892 роком. Подібний експонат має лише знаменитий “Ермітаж” (Санкт-Петербург, Росія).

   Міжнародний день рідної мови у селищі Торчин було відзначено проведенням тематичного уроку, що проходив у Музеї історії рідного краю, який діє при Торчинській ЗОШ імені С.Гнатюка. Побували на ньому учні сьомого класу школи. А організований організований та проведений він учителем української мови й літератури Лілією Сергіюк за участі директора Торчинського історичного музею імені Г.Гуртового Олександра Мельника.

   Реквієм пам’яті Героїв України, Героїв Майдану під назвою «Небесна сотня – то в серцях вогонь! Він гаряче палав за Україну!» відбувся у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового.

   На початку лютого нинішнього року виставка-продаж картин Михайла Петрученка «Живописна мелодія» відкрилася у Торчинському історичному музеї імені Г.Гуртового.

   Кожен день наближає нас до містерії новорічно-різдвяних свят. Поринути в їхню атмосферу та створити святковий настрій допоможе виставка «Українське Різдво», яка діє у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового.

« 1 2 3 4 5 »