Головна » 2016 » July » 2 » Захід до 365-ї річниці Берестецької битви – у Торчинському музеї
14:43
Захід до 365-ї річниці Берестецької битви – у Торчинському музеї
Захід до 365-ї річниці Берестецької битви – у Торчинському музеї

У Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового відбувся захід – історичний калейдоскоп «Берестечко: наша пам'ять, наша слава». Уже сама назва дала зрозуміти присутнім, що у вихорі історичних подій вирізнятиметься одна – битва під Берестечком, яка стала для українців символом незгасного прагнення волелюбного українського народу до своєї національної свободи і незалежності. Для участі у ньому були запрошені читачі бібліотек с. Усичі та смт. Торчин (філія для дорослих). На початку заходу екскурсовод Сахнюк А. В. зробила історичний екскурс про події цієї грізної січі 1651-го року. Присутні також переглянули відео про Берестецьку битву. Це стало підготовчим етапом для проведення другої частини заходу – історичного турніру.

Для цього було створено дві команди. Одна з яких під назвою «Характерники», складалась з дітей нашого містечка, а команда «Патріоти» об’єднала читачів з с. Усичі. Для них були підготовлені завдання, які стосувались відповідної теми. Розпочався турнір з конкурсу «Розминка», під час якого учасники давали відповіді на поставлені запитання, пов’язані з місцем проведення, кількістю воюючих сторін, знаних осіб, ходом подій Берестецької битви. Також конкурсанти розгадували кросворд, складений кореспондентом газети «Слава праці» Світланою Зозулею, ключовим словом якого було «Берестечко». Ще одним конкурсом був літературний. Для цього команди отримали вірші, в яких описуються берестецькі події, героїзм та козацька звитяга. У них були пропущені слова, до яких учасники підбирали підготовленні відповідники. Найжвавішим та найбільш захоплюючим став четвертий конкурс, у якому за допомогою пазлів потрібно було відтворити картину волинського художника Володимира Жупанюка «Покрова Пресвятої Богородиці».

Усі присутні залишились задоволені від цього заходу. Адже, вони весело та змістовно провели свій час та детальніше дізнались про одну з героїчних сторінок в історії нашого народу.

Алла Сахнюк,
 екскурсовод Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 967 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]