Головна » 2016 » July » 13

   6-7 серпня на Ковельщині відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня». Його учасники відвідають Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки та музей драми-феєрії «Лісова пісня».

   На радіо „Відродження” телерадіо Молдови прозвучала передача, присвячена Волинському краєзнавчому музею. Можете послухати...

   Цьогоріч Рокинівський музей-скансен не отримав дотації з обласного бюджету. На 2016 рік це мала бути сума в розмірі півмільйона гривень. Для того, аби обласна рада продовжила дотувати заклад, депутати хочуть побачити бізнес-план розвитку

   Волинський краєзнавчий музей запрошує 15 липня о 12.00 год. на презентацію виставки «Фігури» та оброчні хрести, як елемент народної культури» та зустріч з лучанином Павлом Савчуком.

   Наказом Міністра культури України Євгена Нищука від 11 липня 2016 року № 527 створено національну систему  ІККРОМ, яка складається з Національного виконавчого комітету, національного координатора та базової інституції ІККРОМ в Україні.

   Рідні відомого волинського діяча, письменника та шевченкознавця Миколи Куделі віддали у фонд держави унікальний спадок свого видатного прадіда. Зокрема, найбільшу колекцію Шевченкіану. За це держава зобов’язалась забезпечити праонучку українського патріота Марію Філонюк однокімнатною квартирою у Луцьку. Минуло 10 років з тих пір як експозиція діє у Волинському краєзнавчому музеї, однак нині обласна влада задумалась чи варта вона обіцяної квартири.