Головна » 2016 » July » 13 » Від волинського музею-скансену владці хочуть бізнес-план
12:49
Від волинського музею-скансену владці хочуть бізнес-план
Від волинського музею-скансену владці хочуть бізнес-план

Цьогоріч Рокинівський музей-скансен не отримав дотації з обласного бюджету. На 2016 рік це мала бути сума в розмірі півмільйона гривень. Для того, аби обласна рада продовжила дотувати заклад, депутати хочуть побачити бізнес-план розвитку, – повідомляють «Волинські Новини». Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради 12 липня.

Так, директор музею Олександр Середюк переконує: без дотації 12 працівників закладу залишилися без зарплати і немає чим платити за енергоносії.

Якщо депутати не переглянуть рішення про скасування дотації, то він запропонував обласній раді вийти з числа засновників. Обласній раді належить 51% власності, а решта розділена між ще 2-ма засновниками - Олександром Середюком та Тимофієм Янко.

Олександр Середюк переконує: музей – неприбуткова організація. За квитки, каже він, музей заробляє близько 100 тисяч гривень на рік. Цього, скаржиться, заледве вистачає на поліграфію та експедиції. А ще ж треба дбати й про експонати, поповнювати експозиції. Ось і зараз там відновлюють хату ХІХ століття, перевезену з села Текля.

Відновити дотування закладу рекомендував і начальник управління культури ОДА Валерій Дмитрук. Але депутати запропонували керівникові музею представити їм бізнес-план розвитку закладу, аби знати, що ці кошти не будуть використані на благо самого музею.

Крім того, зауважив депутат облради, голова ОДА Володимир Гунчик, на території скансену відвідувачі можуть замовити застілля. І не безкоштовно.

«Якщо ви не прибуткова організація, то чому я гроші платив?», – запитав він Олександра Середюка.

Урешті, директор музею пообіцяв представити депутатам план розвитку музею-скансену.

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 789 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]