Головна » 2016 » February » 10 » Виставка-продаж «Живописна мелодія» Михайла Петрученка у Торчинському музеї
14:26
Виставка-продаж «Живописна мелодія» Михайла Петрученка у Торчинському музеї
Виставка-продаж «Живописна мелодія» Михайла Петрученка у Торчинському музеї

   Як приємно буває в різні пори року спостерігати живописну мелодію, яку дарує природа нашого краю. Однак зловити її вдається не кожному, а лише тим, хто має особливий мистецький хист, поєднаний з непереборним бажанням творити.

   Саме таке поєднання майже все життя супроводжує Михайла Михайловича Петрученка, адже, як він сам зізнався, малювати почав ще з ранніх шкільних років. Цьому сприяла мальовнича природа села Білосток, де побачив світ і закінчив школу. Відчуваючи потяг до творчої роботи, шукав себе у мистецтві, вдосконалюючи здібності до творення художнього образу. І ось, сьогодні у його доробку уже не одна сотня картин, які часто можна побачити на виставках в обласному центрі, культурно-освітніх установах, приватних колекціях.

   На початку лютого нинішнього року виставка-продаж картин Михайла Петрученка «Живописна мелодія» відкрилася у Торчинському історичному музеї імені Г.Гуртового. Назва виставки відображає основний змістовий напрям представлених робіт, оскільки автор є поціновувачем саме живописного різновиду мистецтва.

   Розглядаючи полотна можна пройтися насиченою гаммою відчуттів. Окремі з них контрастують запальним ритмом іспанського «Фламенко», насолодою приємного літнього відпочинку або вечірньою тишиною вуличної кав’ярні.

   Різнобарвний настрій подарує серія картин, пов’язаних з природою, яка є переважаючою сюжетною лінією на творах художника. Це і стиглі садові «Яблука», і «Гірське озеро» посеред осіннього лісу, і сценка зимового полювання на «Уссурійського тигра» та інші. Помітними є натюрморти з букетами чарівних троянд. Частина робіт відображають «морську» тематику, на яких – холодні хвилі неспокійного «Моря» та гарячий «Морський прибій» на піщаному березі в літню пору.

   Святковий настрій приносить «Радісний Великдень», а краса «Зимового вечора», змальована на іншому полотні, передає неповторне відчуття казки.

   Заслуговують на увагу декоративно-ужиткові вироби – тарелі та шкатулки, прикрашені мініатюрами авторської роботи художника.

   Виставка-продаж картин М. Петрученка буде діяти до початку травня 2016 р. і відкрита у дні роботи музею. Можна оглянути, оцінити, а при бажанні, придбати окремі роботи.

Олександр Мельник,

директор музею

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 792 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]